MOTORSPORT

Iivari odottavaisena toiseen SM1-luokan starttiinsa

Jooa Iivari ja kartanlukija Teemu Sillanpää starttaavat perjantaina uransa toiseen SM1-luokan taisteluun. Toukokuun lopulla ajetussa Turun SM-rallissa vauhti Skoda Fabia R5:lla oli jo paikoitellen hyvää, Seinäjoella tavoitellaan tasaisemmin hyviä aikoja.

Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoita edustavalle kartanlukija Sillanpäälle kyseessä on edustamansa seuran myötä kotikisa. Hänelle ensi kerta kyseisessä kilpailussa kartturina oli jo toistakymmentä vuotta sitten, toki hän ei sen jälkeen ole ollut joka vuosi kisassa mukana.

19-vuotias Jooa Iivari puolestaan on osallistunut kilpailuun kolmesti; paras tulos on toissa vuodelta juuri Sillanpään kanssa saavutettu SM4-luokan kolmossija.

Tulevan viikonlopun sääennusteita tutkittaessa on mahdollisuus vesisateisiin kisapäivinä, mutta toistaiseksi sade-ennusteet osuvat enemmän yöaikaan. Sade tai kosteus eivät sinällään haittaa, sillä autokunnan testit kisaa edeltävänä sunnuntaina osuivat sateelle.

– Otetaan kaikki vastaan mitä tulee. Tiestö on varmasti nopeahkoa, joten koetetaan sen mukaisesti kiiruhtaa joutuisasti. Sanomattakin selvää lienee. että kyllähän tässä melkoisen odottavaisin fiiliksin kisaa taas odotellaan, Iivari kertoo tiedotteessaan.

Turussa kolme viikkoa ennen Pohjanmaan osakilpailua ajettu Länsirannikon Ralli oli kaksikolle ensimmäinen kilpailu SM1-luokassa. Tuloksena kaksipäiväisestä kilpailusta oli perjantain osalta hitaan rengasrikon jälkeen kevyt suistuminen avauspätkän maalimutkan ojaan.

Toisena kilpailupäivänä saatiin tulostaululle muutamia hyviä aikoja, mutta oleellisempaa oli saada kaikki kilometrit kokemuspankkiin sekä tuntumaa siitä, mihin suuntaan auton säätöjä aletaan viemään.

– Autoa on tässä kisojen välissä käyty ahkerasti läpi ja huollettu. Päivän verran ajoimme testiä menneenä viikonloppuna ja saatiin autoa parempaan suuntaan. Pidon vaikutusta ajamiseen ei voi vähätellä, se kun vaikuttaa niin kiihdytyksissä, jarrutuksissa kuin mutkanopeuksissakin ja nyt saatiin siihen parannusta.

– Tietenkin kokonaisvaikutuksen näemme vasta kilpailussa, siellä on reilut 120 erikoiskoekilometriä joilla verrata vauhdin kehittymistä muihin nähden, tiivistää Jooa.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com