Iivari siirtyy SM1-luokkaan – “kovien ukkojen sekaan mennään”

13.5.2024 / 23:51

[ A- ] / [ A+ ]

Jooa Iivarin kausi Ralli SM-sarjassa jatkuu kartanlukija Teemu Sillanpään kanssa SM1-luokassa. Talvikaudella Iivari ajoi kolme kilpailua SM2-luokassa nelivetoisella Renault Clio Rally3:lla, mutta nyt alla on pykälää kovempi kilpuri, Skoda Fabia R5.

Iivari kertoo, että kun hänelle aukeni mahdollisuus ajaa R5-luokan autolla, tilaisuudesta oli vaikea kieltäytyä.

– Kovalaisen Heikki aloitteli tällä ajokilla viime kauden. Tämä on siis Fabioista sitä vanhinta painosta, kun EVO ja RS Rally2 on tulleet sen jälkeen. Tulevana lauantaina otetaan ajokkiin tuntumaa testeissä, Iivari kertoo tiedotteessa.

Luokan vaihtuminen isompaan ei kuitenkaan muuta kauden päätavoitetta, vaan se on edelleen oppia nelivedon niksit.

– Tämän vuoden agenda oli ja on tosiaan edelleen ottaa neliveto haltuun. Nyt se vain tehdään siellä pääluokassa; SM1-luokassa. Kovien ukkojen sekaan mennään. Koitetaan parhaamme mukaan kerätä kilometrejä ilman jalkoihin jäämistä, mutta samalla tiedostaen, että järki ja maltti on oltava matkassa.

Loppukauden ajosuunnitelmassa ovat loput SM-rallit ja mieli halajaa myös Jyväskylän MM-ralliin.

– Tavoitteena on ajaa Secto Rallyssa, mutta sitä ennen pitää kilometrejä kerryttää vielä reippaasti. Seuraavana ajettava Turun SM-ralli menee varmasti vielä täysin opetellessa, mutta koetetaan tehdä asiat oikein jotta mennään eteenpäin, kiteyttää Iivari.


Facebook kommentit