Ilmari Korpivaara haki NEZ-voiton Norjasta: “Hieno homma ajaa kauden avausvoitto”

4.6.2017 / 20:11
Kaksi paalupaikkaa, voitto ja kakkossija sekä sunnuntain kilpailun nopein kierrosaika. Ilmari Korpivaaran viikonloppu Rudskogenissa oli siis onnistunut. (kuva: STCC.se)

[ A- ] / [ A+ ]

Ilmari Korpivaara voitti Renault Clio Cupin NEZ-sarjan osakilpailun Norjan Rudskogenin radalla. Viikonlopun toisessa startissa hän oli toinen.

Viikonloppu ajettiin jokseenkin kokonaan sadekelissä. Korpivaara onnistui mainiosti jo aika-ajossa. Hän taisteli kumpaankiin starttiin tyylikkään paalupaikan.

– Erittäin hyvä maku jäi viikonlopusta. Vauhti oli koko ajan kohdallaan, ja lisäksi sain vähän kavennettu piste-eroa kärkeen. Rudskogenin rata oli myös, ikään kuin moderni painos Ahvenistosta, Korpivaara raportoi.

– Ensimmäinen startti oli ihan ok. Sain muutaman kierroksen aikana revittyä hyvin kaulaa muihin. Lopussa meno alkoi jostain syystä vähän hiipua, ja takana tullut kaveri (Joel Jern) sai kiinni ja pääsi ohikin kun antoi minulle ensin takakulmasta vähän vauhtia. Ajoin hetken kakkosena, mutta onnistuin ohitusyrityksessä ja otin voiton. Hieno homma ajaa kauden avausvoitto nyt tähän kohtaa.

– Toisessa startissa otin myös hyvän lähdön. Sain pikkuisen taas kaulaa muihin. Ihan en ajollisesti onnistunut täydellisesti, koska muut saivat kiinni ja jouduin keskittymään aika paljon ohitusyritysten peittelyyn. Kolme kierrosta ennen maalia jouduin taipumaan, ja putosin neljänneksi. Raivokas yritys parilla viimeisellä kierroksella kuitenkin vielä onnistui, ja pystyin nousemaan toiseksi. Lopussa tuli vielä kilpailun nopein kierrosaikakin, Korpivaara summasi viikonloppuaan.

NEZ-sarjan yhteispisteissä Jern, joka voitti toisen startin, johtaa, mutta Korpivaara kavensi piste-eroa kolmella pisteellä. Nordic Cupissa Jern johtaa Korpivaaraa pistein 138-102.

Korpivaaran kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Ruotsin Solvallassa.

Lähde: Ilmari Korpivaaran tiedote


Facebook kommentit