MOTORSPORT

Ilmari Korpivaaran GT4-debyytti toi toisesta lähdöstä kakkossijan – “Kehityksen määrä oli valtavaa”

Ilmari Korpivaara ajoi yhdessä ajoparinsa Benjamin Mazatiksen kanssa sijat neljä ja kaksi viime viikonloppuna Autodrom Mostin radalla Tshekissä ajetussa rata-autoilun GT4 Central European Cup -sarjan avausosakilpailussa.

Tänä vuonna Euroopan radoille GT4-luokkaan siirtynyt Ilmari Korpivaara ajoi ensimmäisen kilpailunsa Tshekissä ja Korpivaaran ajoparina on saksalainen Benjamin Mazatis. Auto on puolestaan Reiter Engineering tiimin KTM X-BOW GT4 -auto. Erinomaisen nousujohteisen viikonlopun päätteeksi Korpivaara ja Mazatis ajoivat sunnuntain kilpailulähdössä palkintopallille sijoittuen toiseksi.

Mostin kilpailuviikonloppu alkoi perjantain kahdella 60 minuutin vapailla harjoituksilla, joissa Korpivaaralla oli paljon uusia asioita opittavana. Ensimmäinen kerta KTM X-BOW GT4 -autolla kuivalla ja vieraalla radalla oli suuri haaste. Harjoitusten edetessä kierrosajat paranivat lupaavaa vauhtia.

– Videoiden ja datojen intensiivinen analysointi oli perjantaina tärkeä osa ajon kehittämistä, Korpivaara toteaa.

Lauantai-aamuna ajetuissa aika-ajoissa kierrosajat oikeuttivat yhdeksänteen ja kymmenenteen lähtöruutuun.

– Vaikkei aika-ajon sijoitus ollut kovin hyvä, on hienoa huomata eron kaventuneen kärkeen, Korpivaara iloitsee.

Lauantain kilpailulähdössä yhdeksännestä ruudusta lähteneet Korpivaara ja Mazatis paransivat sijoitustaan kilpailussa kolmella sijalla sijoittuen yhteistuloksissa seitsemänneksi. Varikkopysähdyksen kuljettajavaihdoksessa aikaa kului vielä hieman ihanneaikaa enemmän, mutta nopeus radalla parani jo lupaavasti.

Sunnuntain kilpailulähdössä kymmenennestä ruudusta maaliin toiseksi nouseminen yllätti niin kanssakilpailijat, kuin katsojatkin. Korpivaara ja Mazatis harjoittelivat kuljettajanvaihtoa ja sen yksityiskohtia, mikä näkyi parantuneena nopeutena. Kuljettajanvaihdoksen onnistumisen lisäksi Korpivaara pystyi edelleen parantamaan vauhtiaan radalla ja saavuttamaan kilpailussa kolmanneksi nopeimman kierrosajan, joka osoittaa voimakasta kehitystä perjantain testeihin verrattuna.

Korpivaara oli tyytyväinen kilpailuviikonloppuun.

– Perjantain testeissä vauhti oli vielä hieman hukassa, mutta päättäväisellä ja ahkeralla työnteolla vauhti saatiin paranemaan huomattavan paljon. Lauantain aika-ajon sijoitukset eivät ainakaan helpottaneet kilpailulähdöissä pärjäämistä. Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen viikonlopun tulokseen, sillä kehityksen määrä oli valtavaa, Korpivaara hehkuttaa.

Seuraavan kerran Korpivaara ja Mazatis nähdään radalla toukokuussa Itävallan Red Bull Ringillä.

– Tällä kehityspolulla Itävallassa voittaminen on hyvinkin mahdollista, Korpivaara päätti hymyillen.

Teksti: Ilmari Korpivaaran tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com