MOTORSPORT

Indy 500 voittajalla hurja tilanne erämaarallissa, katsoja ajoi reitillä vastaan – Video!

Baja 1000 -erämaarallissa Kalifornian niemimaalla Meksikossa nähtiin hurja tilanne, kun IndyCar-sarjan tähtikuljettaja Alexander Rossi oli lähellä törmätä reitillä vastaan tulleeseen katsojan autoon.

Baja 1000 on yksi maailman arvostetuimmista erämaaralleista, joka ajetaan Kalifornian niemimaalla Meksikossa. Kilpailussa tiimeillä eri luokissa on 36 tuntia aikaa selvittää 806,76 mailia (noin 1290 kilometriä) pitkä kilpailureitti, jonka varrella on virtuaalisia aikatarkistuspisteitä. Nopeimmat tiimit selvittivät reitin läpi reilussa 16 tunnissa.

Honda Baja Ridgeline -tiimissä kilpaillut IndyCar-tähti ja ex-F1-kuljettaja Alexander Rossi, 27, osallistui Baja 1000 -kilpailuun nyt ensimmäistä kertaa urallaan. Legendaarisen Indy 500 -kilpailun vuonna 2016 voittanut yhdysvaltalainen koki debyytissään heti hurjan tilanteen, kun reitillä nyppylän takaa vastaan tuli katsojan ohjastama auto. Kyseisestä tilanteesta taltioitui sosiaaliseen mediaan kaksi videota, joista etenkin jälkimmäisessä voi hyvin havaita sen miten lähellä törmäys oli (katso videot alapuolelta).

Kilpailun ainoa suomalaisosallistuja Markus Palttala kommentoi tilannetta Twitterissä ja kommentti kuvastaa hyvin sen millaisissa olosuhteissa tätä kilpailua ajetaan.

– Yksi miljoonasta läheltä piti tilanteesta Baja 1000 -kilpailussa, Palttala twiittasi.

Rossin autokunta käytti aikaa reitillä reilut 26 tuntia ja sijoitus omassa luokassa oli toinen. Palttalan tiimi sijoittui omassa luokassaan puolestaan neljänneksi. Kolmas sija ja palkintosijoitus jäivät neljän minuutin päähän.

– Olihan hullu seikkailu! Meille mahtui matkaan ongelmia, mutta selvittiin kuitenkin maaliin, Palttala kommentoi Twitter-tilillään kilpailun jälkeen.

Rossi ajoi kaudella 2015 Marussia-tiimissä viisi Formula 1:n MM-sarjan osakilpailua saavuttamatta kuitenkaan pistesijoituksia. Tänä vuonna Rossin sijoitus IndyCar-sarjan yhteispisteissä oli kolmen osakilpailuvoiton ja kahdeksan palkintosijoituksen myötä toinen.

– Sanat eivät riitä kertomaan sitä kuinka paljon nautin ensimmäisestä erämaakilpailustani. Legendaarinen kilpailu legendaaristen tiimikavereiden kanssa, Rossi hehkutti Facebook-sivullaan.

 

 

Baja 1000 2018 | Crazy driving guy driving the wrong way

The Baja 1000 is crazy!
More videos following: www.YouTube.com/Team4MOffroad
SCORE International SCORE 51th BAJA 1000

Julkaissut Team 4M Offroad Perjantai 16. marraskuu 2018

 
 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com