IndyCar-kuski sai lähtöpassit

30.4.2024 / 11:35

[ A- ] / [ A+ ]

Arrow McLaren vapautti kuljettajansa David Malukas’n tehtävistään. Jenkkikuski ei ehtinyt ajaa tällä kaudella uudessa tallissa kisaakaan.

22-vuotias David Malukas liittyi McLarenille viime kauden päätteeksi, muttei ehtinyt ennen sopimuksen purkua ajamaan kisaakaan uudessa tallissaan. Malukas kaatui helmikuussa maastopyörällään ja loukkasi ranteensa. Käsi vaati leikkaushoitoa, eikä ole vielä täysin kuntoutunut.

Tiimin tiedotteen mukaan Malukas vapautettiin sen perusteella, ettei hän ole ollut käytettävissä, eikä vahvistettua paluuaikataulua ole tiedossa.

Samalla McLaren kertoi käyvänsä neuvotteluja korvaavan kuljettajan nimeämiseksi loppukauden ajaksi.

Veteraanikuski Callum Ilott ja hallitseva Formula 2 -mestari Theo Pourchaire ovat jakaneet alkukaudesta ajohommat Malukas’n ollessa sivussa.

Ilott ajoi kauden avauskisan sekä Indianapolis 500 -kisan avoimet testit. Pourchaire teki debyyttinsä IndyCar-sarjassa kaksi viikkoa sitten Long Beachin kisassa. Sen lisäksi hän ajoi sunnuntaina Alabamassa.

Malukas oli luonnollisesti pettynyt, ettei käsi toipunut suunnitellusti.

– Viimeiset kolme kuukautta ovat olleet haastavia. Tunsin oloni etuoikeutetuksi saadessani mahdollisuuden ajaa Arrow McLarenilla ja harmittaa, ettei se koskaan toteutunut. Olisin halunnut jatkaa tiimin ja yhteistyökumppaneiden edustamista jatkossakin.

– He ovat olleet ymmärtäväisiä ja arvostan kaikkea heidän tekemäänsä. Olen tehnyt kaiken mahdollisen nopeuttaakseni kuntoutumisprosessia – hoitoja, fysioterapiaa ja voimaharjoittelua, mutta parantumiseni on ottanut odotettua kauemmin. Jokainen loukkaantuminen on erilainen ja jokainen kroppa palautuu eri tahtia. Keskityn nyt täysillä parantumiseeni. Sen jälkeen osoitan olevani jälleen valmis taistelemaan voitoista, Malukas kertoo.


Facebook kommentit