Intialaisella rengasmerkillä hyvä talvikausi – “Tavoitteet onnistuneet yli odotusten”

16.3.2021 / 14:15
Emil Lindholm ja Mikael Korhonen SM Tunturirallissa Rovaniemellä tammikuussa (Kuva: Merita Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Aasian ja Tyynenmeren rallisarjassa menestystä aiempina vuosina saavuttanut intialainen rengasvalmistaja MRF käynnisti Euroopan valloituksensa toden teolla viime vuonna ja tässä projektissa Suomella on ollut merkittävä rooli ennen kaikkea MRF:n talvirenkaiden kehitystyössä.

Ensimmäisen kerran MRF:n rallirenkailla kilpailtiin talviolosuhteissa vuosi sitten Joensuun SM-rallissa, missä Craig Breen kilpaili intialaisen rengasvalmistajan väreissä. Lähes välittömästi tuon kilpailun jälkeen MRF julkisti pestanneensa toiseksi testikuljettajakseen Emil Lindholmin, 24, joka viime vuonna kilpaili MRF:n väreissä muun muassa rallin EM-sarjassa.

Tänä vuonna GRX-tiimin Lindholm yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa ovat jatkaneet MRF:n renkaiden testityötä ja kilpailujen osalta kaksikko on nähty erikoiskokeilla MRF:n renkailla tammikuussa Rovaniemen SM-rallissa, sekä pari viikkoa sitten Kouvolan SM-rallissa. Tuloksena oli kolmas ja neljäs sija SM1-luokassa, joiden myötä sijoitus kyseisen luokan SM-pisteissä talvikauden jälkeen on kolmas.

– Olemme tänä talvena kolminkertaistaneet MRF Tyresin talvirenkailla ajettujen rallien lukumäärän. Olemme yltäneet pohja-aikaan ja erikoiskokeilla tasaisesti kärkipään sijoituksiin. Olemme menneet renkaan kehitystyössä taas eteenpäin. Minulla oli jo ennen kauden alkua kova luottamus siihen, että MRF pystyy valmistamaan kilpailukykyisen renkaan myös talviolosuhteisiin. Pisteiden kolmannelta sijalta on ihan hyvä lähteä kesäkauteen, Lindholm sanoo tiedotteessaan.

Lindholmin lisäksi myös MRF Tyres Finlandin toimitusjohtaja Sami Kivioja korostaa talvikauden sujuneen äärimmäisen hyvin.

– Tämä oli ensimmäinen MRF-talvi Suomessa. Tavoitteemme talvikaudelle oli saada tunnettuutta MRF-renkaalle, sekä testata talvirenkaan toimivuutta niin jäisillä, kuin lumisillakin ralliteillä. Molemmat tavoitteet ovat onnistuneet yli odotusten. Rengas osoitti olevansa kilpailukykyinen, MRF:n brändi herätti paljon kiinnostusta ja saimme tärkeitä kilometrejä niin testi-, kuin kisaolosuhteissa, Kivioja taustoittaa MRF Tyres Finlandin Facebook-sivulla.

Rallin SM-sarjan kesäkauden avausosakilpailu ajetaan Liedon seudulla toukokuun viimeisenä viikonloppuna.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote, Facebook


Facebook kommentit