MOTORSPORT

Italialaistallilta vahvistus, Kimi Räikkönen jatkaa Ferrarilla myös kaudella 2018

Ferrari vahvisti tiistaina, että Kimi Räikkönen jatkaa italialaistallissa myös kaudella 2018. Sen sijaan Sebastien Vettelin tilanteesta ei annettu vieläkään mitään tietoa.

Kimi Räikkönen on edelleen viimeisin Ferrarilla Formula 1:n kuljettajian maailmanmestaruuden voittanut kuljettaja. Räikkönen voitti maailmanmestaruuden ensimmäisellä Ferrari-kaudellaan 2007. Ensimmäisen jaksonsa aikana Räikkönen ajoi Ferrarilla vuosina 2007-2009.

Parin rallin parissa vietetyn välivuoden jälkeen Räikkönen palasi takaisin formuloiden pariin vuonna 2012 ja ajoi Lotus-tallissa parin kauden ajan ennen siirtymistään takaisin Ferrarille vuonna 2014. Kausi 2018 tulee siis olemaan Räikköselle jo kahdeksas Ferrarilla ja nyt jo kolmantena vuonna peräkkäin talli teki suomalaiskuljettajan kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen.

Räikkönen ei ole juhlinut viimeiseen neljään kauteen yhtäkään osakilpailuvoittoa Ferrarilla. Paalupaikkoja on vuosina 2014-2017 kertynyt yksi ja palkintosijoituksia 11. Tällä hetkellä Räikkönen on kuljettajien MM-sarjassa viidentenä. Tallikaveri Sebastien Vettel johtaa sarjaa ja on kerännyt tänä vuonna peräti 86 pistettä enemmän kuin Räikkönen.

Vettelin sopimustilanteesta Ferrari ei vielä ole tiedottanut mitään. Vettelin sopimus Ferrarin kanssa päättyy tähän kauteen ja aiemmin saksalainen on julkisesti ilmoittanut, että jatkosopimuksen yhtenä ehtona on se, että myös Räikkönen jatkaa tallissa tulevalla kaudella.

Formula 1:n MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Spa’n radalla Belgiassa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com