MOTORSPORT

Italian MM-ralli EK15 – Tänak kärjessä: ”En näe syitä miksi Latvala olisi nopeampi”

Ott Tänak johtaa Sardiniassa ajettavaa Italian MM-rallia. Fordilla ajava virolainen peri kärkipaikan, kun Hayden Paddon kolhi autonsa keskeytyskuntoon. Lauantain ja 15 erikoiskokeen jälkeen Toyotan Jari-Matti Latvala on toisena 24,3 sekunnin päässä Tänakista.

Paddon tölväisi Hyundainsa keulan sisämutkan penkkaan ja pyörä taittui alle. Voittotaistelu vaihtui karvaaseen keskeytykseen.

– Amatöörivika. Ehdottoman tyhmä virhe. Kusipää! Käänsin mutkaan liian aikaisin ja osuin penkkaan. Petin kaikki, Paddon sadatteli erikoiskokeen 13 tapahtumia.

Hyundai lähti lauantaihin kaksoisjohdossa, mutta tilanne kääntyikin pettymykseksi. Jarruviasta kärsinyt Thierry Neuville on nyt kolmantena (+1.02,2 min).

Latvala jäi aamupäivällä Mads Östbergin pölyyn ja menetti kiistatta aikaa. Suomalainen toivoo edelleen aikahyvitystä. Ellei sitä tule, Tänakin lähes puolen minuutin karkumatka saattaa olla liikaa sunnuntaille.

– Iltapäivä sujui yllättävän hyvin. Marginaali on aika turvallinen. En näe syitä miksi Latvala olisi minua nopeampi huomenna, uransa avausvoittoa tavoitteleva Tänak sanoi.

– Sijoitus on hyvä, mutta renkaani ovat loppu ja jarrutkin kuumenivat. Taistelu jatkuu, ja katsotaan mitä tapahtuu aikani suhteen (EK12 tapahtumien vuoksi), Latvala sanoi päivän päätteeksi WRC-ralliradiolle.

Suomalaisittain Sardiniassa asiat ovat melko mukavasti mallillaan. Toyotan Esapekka Lappi (+2.10,8 min) on noussut jo neljänneksi ja Juho Hänninen (+2.42,1 min) jatkaa sijalla viisi. Lappi ohitti pyörähtäneen tallitoverinsa.

– Tulin niin kovaa kuin pääsin, kunnes menetin jarrut, Lappi harmitteli moneen kertaan.

– Tuntuu että kehityn kuitenkin enemmän ja vähemmän koko ajan. Tulee hyvää kokemusta, Lappi lisäsi.

– Pyörähdin heti startin jälkeen. Lisäksi ohjaustehostin petti, Hänninen puolestaan raportoi WRC-ralliradiolle lauantain päätöserikoiskokeen maalissa.

MM-sarjan kärkimies Sebastien Ogierille viikonloppu on ollut haastava. Tänään hän kärsi rengasrikosta. Sijoitus on kuudes (+3.26,1 min).

Kilpailun päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan neljä erikoiskoetta, joilla yhteispituutta on enää 42 kilometriä.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com