MOTORSPORT

Jäärata-SM Kuusamossa maaliskuussa – Tarjolla suoria nettilähetyksiä selostettuina

Jäärata-ajon Suomen mestaruudet ratkaistaan maaliskuussa Kuusamossa.

Jäärata-ajon SM-sarjan kaksi osakilpailua ajetaan Torankijärven jäällä Kuusamossa 13.-14. maaliskuuta. Suomen mestaruuksista taistellaan viidessä eri luokassa ja lisäksi mukana on myös Crosskart Xtrem, jossa kilpaillaan Cup-mestaruudesta. Jäärata-ajolla on pitkät perinteet Suomessa ja laji onkin äärimmäisen näyttävä, sekä vauhdikas.

Nyt tuosta näyttävyydestä ja vauhdikkuudesta pääsee nauttimaan myös kotisohvilla, sillä Kuusamosta on luvassa suoria lähetyksiä monikameralähetyksinä ja selostettuina. Lisäksi viikonlopun tapahtumista koostetaan tunnin mittainen koostelähetys, joka tullaan esittämään myöhemmässä vaiheessa uudella RexTV-kanavalla. Suorat lähetykset, sekä koostelähetyksen mahdollistavat yhteistyökumppanit, Kuusamon UA, sekä alahärmäläinen BV-Team.

Suomen mestareille, sekä Crosskart Xtremin Cup-mestarille on luvassa palkintoina ilmaisia luokkakohtaisia sarjaosallistumisia kesäkauden 2021 rata-autoilun SM-sarjaan, rallicrossin SM-sarjaan, sekä rallicrossin kansalliseen FinRX-sarjaan. Viime vuonna jäärata-ajon SM-sarja jäi ajamatta koronan takia. Vuonna 2019 mestaruuksia juhlivat Joni-Pekka Rajala kahdessa eri luokassa, Panu Mertala, Emil Westman, sekä Matti Santti.

Jäärata SM 2021 kilpailuluokat

Luokka 1: Super Saloon, vakioliukuesteet
Luokka 2: Super Saloon, erikoisliukuesteet
Luokka 3: Supercar 4WD, vakioliukuesteet
Luokka 4: V1600, vakioliukuesteet
Luokka 5: Legends, lajisäännön mukaiset renkaat
Luokka 6: Crosskart Xtrem, lajisäännön mukaiset renkaat *

* = Ei SM-arvoa, kilpaillaan Cup-mestaruudesta

 

 

Seuraa jäärata-ajon SM-sarjaa somessa! Facebook

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com