Jani Luhtaniemeltä tyylikäs paluu armeijasta ralliin – “Varovasti tultiin”

24.1.2020 / 13:27
Jani Luhtaniemi ajoi Tunturirallissa SM3-luokassa viidenneksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Edellisen rallinsa syyskuussa 2018 ajanut ja koko viime vuoden kilpailutoiminnasta sivussa armeijan palveluksen takia ollut Jani Luhtaniemi teki Tunturirallissa tyylikkään paluun takaisin rallin SM-sarjaan. Tuloksena oli kovatasoisen SM3-luokan viides sija.

Rallin SM-sarjan kauden avaus ajettiin viime viikonloppuna Tunturirallin merkeissä Rovaniemen ympäristössä. Samalla myös Jani Luhtaniemen, 22, pitkä kilpailutauko tuli päätökseen. SM3-luokan loppupisteissä vuonna 2018 sijalle yhdeksän päätynyt Luhtaniemi oli edellisen kerran ajanut “numerot ovissa” syyskuussa 2018 Turun ja Salon SM-rallissa. Viime vuonna kilpailut jäivät nollaan, Luhtaniemen suoritettua kansalaisvelvoitteensa armeijan “harmaissa”.

– Alunperin meidän rallikauden piti alkaa helmikuun alussa Mikkelin SM-rallista. Onnekkaiden sattumien kautta meille avautui viime tingassa mahdollisuus ajaa myös Tunturiralli, mutta lähtö tuli niin äkkiä, että testiä ei ehditty ajamaan lainkaan ennen starttia, Luhtaniemi taustoittaa tiedotteessaan lähtökohtia Tunturiralliin.

Luhtaniemi yhdessä kartanlukijansa Juha-Pekka Jauhiaisen kanssa selvittivät tiensä aina kilpailun maaliin asti, missä tuloksena odotti SM3-luokan viides sija. Kolmatta kertaa Tunturiralliin osallistuneelle Luhtaniemelle sijoitus on paras tästä legendaarisesta Napapiirin seikkailusta.

– Tänne tultiin nolla kilometriä testiä takana uudella autolla ja uusilla renkailla. Varovasti kun tultiin, niin päästiin maaliin. Vuoteen en ollut ajanut ollenkaan ja olosuhteet ovat varsin haastavat, niin tyytyväinen pitää viidenteen sijaan olla. Varsinkin, kun se on meidän paras saavutus täällä. Ennen Mikkeliä ajetaan vielä testiä ja saadaan säädöt kohdilleen, niin sitten päästään kisaamaan kunnolla, Luhtaniemi käänsi katseensa jo SM-sarjan seuraavaan osakilpailuun.

Luhtaniemen kilpailu sujui ilman suurempia ongelmia ja puhtaasti, pois lukien perjantaina ajettu EK4, reilut 33 kilometriä pitkä Jyrhämäjärvi.

– Meidän edessä ajoi itävaltalaiskaksikko, joka oli selkeästi hitaampi. Meille oli luvattu neljän minuutin lähtöväli, mutta lähdössä emme syystä tai toisesta sitä saaneet. Ajettiin heidät kiinni aika alkuvaiheessa. Siinä kyllä kierrokset nousi kabiinissa, mutta onneksi pääsimme ohi, Luhtaniemi kertasi avauspäivän tapahtumia.

Tosin eivät ohitukset kyseisellä pätkällä pelkästään itävaltalaiskaksikkoon jääneet.

– Matka jatkui, kunnes taas saavutettiin seuraava edellä ajava hitaampi autokunta. Sen verran paljon lumi pöllysi jälleen, että pätkä oli kyllä totaalisesti siinä, minuutin ja 15 sekuntia kyseisellä erikoiskokeella kärjelle hävinnyt Luhtaniemi harmitteli.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Mikkelissä 7.-8. helmikuuta.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit