MOTORSPORT

Jani Luhtaniemen pistetili ei auennut Mikkelissä – “Osuttiin penkkaan, alatukivarsi meni”

Jani Luhtaniemen SM-kausi ei ole alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Vaikka vauhtia ja taitoa on riittänyt kauden molemmissa osakilpailuissa, on SM-pistetili vielä avaamatta.

Ford Motorcraft Rally Teamissa kilpaileva Jani Luhtaniemi, 20, lähti rallin SM-sarjan kauden toiseen talviralliin, viime viikonloppuna ajettuun Mikkelin Vaakunaralliin, hyvin valmistautuneena ja odotukset lopputuloksen suhteen olivat varsin realistiset.

– Sen verran kovia kuskeja on ilmoittautunut SM3-luokkaan, että kympin sakkiin sijoittuminen vaatii paljon ja “podium-sijoitus” vaatii lähes täydellistä onnistumista.

Vaakunaralli alkoi perjantaina Mikkelin raviradalla ajetulla yleisöerikoiskokeella. Puolentoista kilometrin mittainen, parilähtönä ajettu avauserikoiskoe sujui Luhtaniemeltä ja kartturi Juha-Pekka Jauhiaiselta varsin mallikkaasti ja sijoitus tuloslistalla oli peräti kolmas.

– Taktisesti jätettiin lisävalot pois päältä, mutta nähtiin silti tulla ihan hyvin, naureskeli Luhtaniemi maalissa.

Lauantaina kisaan starttasi hyväntuulinen ja voitontahtoinen kuljettaja. Kakkospätkän jälkeen sijoitus oli kohentunut yhdellä. Päivän ensimmäiseen huoltoon tullessa Luhtaniemi oli pudonnut pari sijaa, mutta erot SM3-luokan kärkikahinoissa olivat pienet. Huollon jälkeen ajossa oli pientä varovaisuutta, kunnes Siikakoskella, viidennellä erikoiskokeella, alkoi tapahtua.

– Vedettiin yhdessä risteyksessä jarrutus pitkäksi. Siellä oli siiman takana katsojia ja jotta auto ei olisi mennyt sinne, piti väistää. Osuttiin penkkaan ja alatukivarsi meni. Se oli tämän kisan loppu, kertoi todella pettynyt Luhtaniemi.

Seuraavan kerran SM-pisteistä kilpaillaan maaliskuun alussa Joensuussa ajettavassa Itärallissa.

Teksti: Jani Luhtaniemen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com