MOTORSPORT

Jani Luhtaniemi: “Pitäähän sitä lauantai-iltana podiumille päästä”

Tuusulalaisen Jani Luhtaniemen valmistautuminen kauden ensimmäiseen SM-osakilpailluun Rovaniemellä on sujunut hyvin.

Kisaviikkoon on kuulunut, Arctic Lapland Rallyn tuttuun tyyliin, reittiin tutustumista ja nuotitusta maanantaista torstaihin. Lisäksi torstaina ajettiin testierikoiskoe Vennivaarassa.

– Ajettiin hiukan varovasti, mutta auto tuntuu hyvältä, totesi Luhtaniemen kartturi Juha-Pekka Jauhiainen testierikoiskokeen jälkeen.

Kausi 2017 on 19-vuotiaalle Luhtaniemelle ensimmäinen Ralli SM –sarjassa. Hän kilpailee SM3-luokassa Ford Fiesta R2 -autolla.

– Auto saatiin tallille Latviasta joulukuun alussa. Kaikki tarvittavat osat on uusittu, osa pariinkin kertaan, ja yksi kisa testimielessä on ajettu. Testikisan jälkeen tehtiin tallilla pitkää päivää, ja nyt auto tuntuu tosi hyvältä, toteaa Jani.

Nyt alkava Tunturiralli on nuorelle kuljettajalle ensimmäinen, mutta Jauhiaiselle pohjoisen pitkät ja haastavat pätkät ovat tuttuja, onhan hän aiemmin osallistunut kisaan mm. Teemu Sunisen kartturina. Kisan viimeinen, yli 50 kilometriä pitkä erikoiskoe ei ensikertalaista säikäytä.

– Onhan siinä erikoiskokeella pituutta, yli 50 kilometriä. Se pitää ajaa autoa säästellen ja niin, ettei virheitä tule. Kyllähän se voimia ja kuntoa varmasti koettelee. Toivottavasti keli pysyisi pakkasen puolella, niin tiet olisi vielä tälläkin lähtönumerolla ajettavassa kunnossa.

Kauden ensimmäisessä osakilpailussa SM3-luokan paremmuudesta kilpailee 16 autokuntaa. Luokan tasoa Luhtaniemi pitää kovana, mutta realistisena tavoitteena on ajaa kolmen sakkiin.

– Pitäähän sitä lauantai-iltana podiumille päästä, Luhtaniemi naurahtaa.

Lähde: Jani Luhtaniemen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com