MOTORSPORT

Jani Paasonen jälleen nopein Polaria Sprintissä – “Harvoin tulee tälläistä tarjousta vastaan”

Mikkelin Urheiluautoilijoiden ja Mäntyharjun Moottorikerhon järjestämä Polaria Sprint -rallisprint ajettiin sunnuntaina Mäntyharjun Ruotimolla 17 luokassa 68 kuljettajan voimin. Yleiskilpailun voittoon kaasutteli viimevuotiseen tapaan Jani Paasonen, joka oli saanut alleen R5-ralliautojen kruunatun kuninkaan.

Vajaat kolme kilometriä pitkä rata oli Polaria Sprint -kilpailun tiedotteen mukaan vauhdikas, sekä vaihteleva ja kuljettajilta saadun palautteen mukaan “mielenkiintoisen haasteellinen”. 68 mukana olleesta kuljettajasta nopein oli urallaan 30 MM-ralliin startannut Jani Paasonen, joka kellotti Skoda Fabia R5 -autollaan 2,7 sekuntia nopeamman ajan, kuin toiseksi sijoittunut rallisprintin kuusinkertainen Suomen mestari Tomi Hallia. Paasosen nopein aika syntyi ensimmäisellä ajokerralla.

-Jari (Tuuri) osti auton ja yllytti minut ajamaan. Harvoin tulee tällaista tarjousta vastaan. Iso kiitos Jarille, että sain kisata sillä. Onhan se kilpa-auto. Minulle jäi vähän samanlaiset fiilikset, kun ajoin rallin MM-sarjassa 2012 Skoda Fabia WRC:llä, Paasonen kommentoi kilpailun jälkeen Länsi-Savon verkkosivuilla.

Kolmannen sijan nappasi Paasosen kanssa samalla autolla kilpaillut Tuuri, joka hävisi “tallikaverilleen” 3,6 sekuntia. Kaksivetoisissa ykkönen oli Jukka Lifländer, jolle toiseksi sijoittunut Kari Haapalainen hävisi vajaat kaksi sekuntia. Kolmanneksi ajanut Antti Hakulinen jäi kärjestä hieman yli neljä sekuntia.

Rallisprintin SM-sarja käynnistyy ensi viikonloppuna Laukaalta, missä pisteistä taistellaan legendaarisella, Suomen MM-rallista tutulla Ruuhimäen pätkällä. Hallia lähtee kauteen hallitsevana Suomen mestarina ja tavoitteena on, ei enempää eikä vähempää, kuin seitsemäs titteli.

– Mestaruus on tavoitteena. Ruuhimäki on minulle kyllä uusi tuttavuus, en ole ajanut siellä. Se on huima pätkä, joka kysyy kuljettajalta kanttia, Hallia kommentoi Länsi-Savolle.

Laukaan SM-rallisprint ajetaan sunnuntaina 11. helmikuuta.

Polaria Sprintin lopputulokset

Yleiskilpailu / nelivetoiset

1) Jani Paasonen (MhMK) Skoda Fabia R5 2.48,19
2) Tomi Hallia (MäntsMK) Mitsubishi Lancer E6 2.50,93
3) Jari Tuuri (MhMK) Skoda Fabia R5 2.51,84

Kaksivetoiset

1) Jukka Lifländer (ImUA) Toyota Yaris 3.03,79
2) Kari Haapalainen (Päij-HUA) Volkswagen 1303 S 3.05,72
3) Antti Hakulinen (RUA) Renault Clio 3.07,92

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Kommentit: Länsi-Savo

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com