Janne Kanerva HRT:n ykkönen Seinäjoella – “Viimeisellä pikkaisen jalkaa nostettiin kaasupolkimelta”

4.9.2017 / 19:05
Janne Kanerva kilpailee HRT:ssä Volvo 142:lla (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Seinäjoella viikonloppuna ajetussa Historic Rally Trophy -sarjan viimeistä edellisessä osakilpailussa palattiin vanhaan päiväjärjestykseen, sillä anjalankoskelainen Janne Kanerva oli taas nopein kuljettaja historic-luokkien puolella. Nuottisarjassa nelivetoisella Audi Coupe Quattrolla ajava Alavuden Urheiluautoilijoiden Kimmo Korpela oli nopein viidestä maaliintulleesta.

Pohjanmaa Ralliin starttasi Historic Rally Trophy -sarjassa lähinnä kategorioiden pistetilanteen kärkimiehet. Luokissa oli runsaasti ulkopuolisia, lähinnä pohjanmaalaisia kuljettajia, jotka eivät pistetaulukkoa pahemmin sekoittaneet. Kun vielä keskeytyksiä sattui melko paljon kärjessäkin, saivat monet kuljettajat todella helppoja pisteitä. Kun pahimmat haastajat jäivät matkan varrella, rallin toisena päivänä pystyi jo pudottamaan vauhtiakin ja vain varmistamaan oman maaliin tulon. Osallistuminen olisi tällä kertaa ehdottomasti kannattanut.

Pohjanmaa Ralli ei alkanut Janne Kanervan komennossa. Ensimmäisellä pätkällä kolmen kärki oli Kimmo Juhannusvuori, Juhani Vuori ja Kanerva. Kakkosella Juhannusvuori katosi kärjestä jarrusatulan irtoamisen vuoksi ja Jorma Ala-Lahti nousi tilalle, Vuoren ollessa kakkosena ja Kanervan kolmantena. Kolmosen jälkeen Kanerva nousi Ala-Lahden edelle 0,7 sekunnin turvin ja Vuori piti kärkipaikan. Neljännellä eli lauantain viimeisellä erikoiskokeella kärjestä poistui Vuori ja mies jätti keskeytysilmoituksen.

– Moottori oli jo kaikilla pätkillä vienyt tuhottomasti öljyä ja sitten nelosella aurinko häikäisi yllättäen niin kovasti, että suistuttiin savipeltoon. Auto ei enää startannutkaan, joten sinne jäätiin, kertasi Vuori.

Kanerva lähti yötauolle 11 sekunnin erolla Jorma Ala-Lahteen. Pasi Männistö oli noussut kolmanneksi, mutta ero Kanervaan oli jo lähes puoli minuuttia. Aamun ensimmäisellä pätkällä ei muutoksia kärkikolmikossa tapahtunut. Seuraavalla Männistö ajoi ulos ja kolmanneksi nousi Kari Loppi, jonka ero kärkeen oli jo kuitenkin minuutin verran. Vasta viimeisellä, päivän neljännellä erikoiskokeella tuli muutoksia kärkikolmikkoon. Kanervan johtopaikka ei ollut uhattuna koko päivänä.

– Kyllä koko päivä on ihan kovaa kisaa ajettu. Ehkä viimeisellä pikkaisen jalkaa nostettiin kaasupolkimelta, mutta ei paljoa. Harmi, että Kimmo (Juhannusvuori) joutui keskeyttämään. Hänen kanssaan olisi saatu kova kisa aikaan ja hän olisi ehdottomasti ollut kovin vastus, myönsi Kanerva maalissa.

Ala-Lahti pysyi kakkosena loppuun asti, mutta Loppi joutui luopumaan kolmannesta paikastaan. Tomi Vanhatalo pystyi kirimään 10 sekunnilla Lopista ohi.

Historic Rally Trophyssa kilpailijat keräävät pisteitä luokittain neljässä eri ikäkategoriassa. Luokkavoittajia Pohjanmaalla olivat: luokka 1 Raine Lepoaho, luokka 3 Marko Nysten, luokka 4 Juha Berner, luokka 5 Jussi Lappalainen, luokka 6 Kari Loppi, luokka 7 Janne Kanerva, luokka 8 Henry Äyräväinen, luokka 9 Raimo Linden, luokka 10 Antero Sakselin, luokka 11 Vesa Glad, luokka 12 Jyrki Putila, luokka 13 Tomi Vanhatalo, luokka 14 Juha Selänne, luokka 15 Jukka Virtanen, luokka 16 Ilkka Koskela ja luokka 17 Matti J. Tarvainen.

Nuottisarjan luokkavoittajia olivat: luokka 19 Ilkka Pohjonen, luokka 21 Petteri Koskenala ja luokka 22 Kimmo Korpela, joka myös oli nuottisarjalaisten nopein kuljettaja. Lähtijöitä oli kahdeksan autokuntaa, joista maaliin asti suoriutui viisi. Pistetilanteessa Vesa Saarinen johtaa 49 pisteellään, Pohjonen (45 pistettä) on toisena ja Koskenala (42) kolmantena.

Historic Rally Trophy -sarjan seuraava osakilpailu, Rantaralli, ajetaan Naantalissa 7. lokakuuta.

Pistetilanteet Pohjanmaa Rallin Jälkeen

Kategoria 1

1) Jari Ohrankämmen (HRCF) 50
2) Marko Nysten (KaUA) 44
3) Jukka Häggqvist (UAU) 38
3) Sakari Salminen (UAU) 38
3) Juha Berner (HyUA) 38
3) Petri Pousi (ESRC) 38

Kategoria 2

1) Jussi Lappalainen (KiuUA) 55
2) Janne Kanerva (AnkUA) 52
3) Pekka Altti (J.Äijät) 41
4) Markku Laakso (LamUA) 32

Kategoria 3

1) Henry Äyräväinen (J.Äijät) 55
2) Jyrki Putila (LvRT) 46
3) Markku Hakala (FoSUA) 45
4) Toni Sinkkonen (TamUA) 34

Kategoria 4

1) Juha Selänne (UAU) 49
2) Matti J. Tarvainen (OriUA) 45
3) Ilkka Koskela (TerUA) 40
4) Kari Holmberg (LahUA) 38
5) Esa Lindroos (J.Äijät) 38

Teksti: Kikka Kuosmanen


Facebook kommentit