MOTORSPORT

Jari Ketomaa kakkoseksi Malesiassa: “Kaikkein haastavin kilpailu ensikertalaiselle”

Malesian Rallista muodostui kova testi sekä kuljettajien että kilpailukaluston suorituskyvylle. Rallin ensikertalaiset Jari Ketomaa ja Mitsubishi Mirage selviytyivät äärimmäisissä olosuhteissa hienosti maaliin ja kilpailun kakkoseksi.

Toinen kisapäivä sunnuntai tarjosi sadekelin jäljiltä liukkaita ja mutaisia erikoiskokeita, jollaisia olosuhteita kokenut mikkeliläinen ralliautoilija ei ollut ennen nähnyt.

– Pito vaihteli rajusti, joten mutkaisilla ja hitailla teillä ei voinut kuvitella ajavansa riskillä. Siinä tapauksessa meno olisi takuulla päättynyt tien oheen, Ketomaa vahvisti.

– Välillä oli pitoa riittävästi, mutta välillä ei sitä ollut juuri lainkaan. Tämä oli kenties kaikkein haastavin kilpailu ensikertalaiselle.

Ketomaa ja kartanlukija Mikko Lukka ajoivat varmalla suorituksella toiseksi. Kilpailun voittoon ajoi pari Gaurav Gill – Glenn MacNeall autonaan Skoda Fabia R5. Gill varmisti voitollaan Aasian-Tyynenmeren rallisarjan mestaruuden.

Rallissa ajettiin vaativissa oloissa kolme tuntia pikataipaleita, joten aikaerot kasvoivat merkittävän suuriksi. Ketomaan autokunta taipui voittajalle yli kahdeksan minuuttia, mutta suomalaiset pitivät kolmanneksi sijoittuneen Yuya Sumiyaman takanaan lähes 10 minuutin marginaalilla.

– Tuore ralliauto Mitsubishi Mirage toimi virheettömästi läpi rankan koitoksen. Tiedämme Mpart Sport -tiimin kanssa ne kehityskohteet, joita täytyy jatkossa parantaa. Hyvä tulos oli tärkeä tiimille, joka oli tähän Malesian keikkaan oikein tyytyväinen.

– Rallin voittaneella tiimillä on yli vuosikymmenen kokemus APRC-sarjan ralleista, joten olimme heitä vastaan oikeastaan kaikilta osin altavastaajina. Vain renkaiden osalta olimme täysin kilpailukykyisiä.

– Myös kuljettajan suoritusta voi parantaa paljon ensi kerralla, kun on kertynyt kokemusta näistä teistä ja olosuhteista, päätti Ketomaa.

Lähde: Jari Ketomaan tiedote

Lue myös Ogier voitti, Tänak Walesin tähti ja Lapin ja Sunisen tiimeille sakot

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com