Jari Huttunen avasi kauden Saksassa voitokkaasti

7.3.2016 / 19:47

[ A- ] / [ A+ ]

Saksan ADAC Opel Rallye Cup-sarjaan täksi kaudeksi siirtynyt hallitseva rallin SM3-luokan Suomen mestari Jari Huttunen aloitti kautensa voitokkaasti Saarland-Pfalz-Rallye nimeä kantaneessa avausosakilpailussa. Huttunen ajoi kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa lauantai-iltana päättyneen kilpailun luokkavoittoon lähes minuutin erolla Slovenian Tim Novakiin.

St. Wendelin ympäristössä järjestetty ralli ajettiin erittäin vaikeissa olosuhteissa, sillä lumisade muutti asfalttitiet petollisen liukkaiksi. Olosuhteiden takia kaksi erikoiskoetta peruttiin ja kilpailussa ajettiin lopulta 12 erikoiskoetta. Kaikkiaan ensimmäistä asfalttiralliaan ajanut Huttunen kellotti erikoiskokeilla kuusi pohja-aikaa.

– Hieno, tavoitteen mukainen tulos vaikeasta kilpailusta. Lunta tai jäätä teillä ei paljoa ollut, mutta liukasta mutaa sitäkin enemmän. Välillä tuntui, että auto voi lähteä hanskasta ihan kävelyvauhdistakin, joten koko ajan piti olla erittäin tarkkana, Huttunen kommentoi kilpailun olosuhteita.

22-vuotiaan rallilupauksen kilpailu alkoi tunnustellen ja ensimmäiseltä erikoiskokeelta tuloksena oli neljäs sija. Lauantaina Huttusen tuttu vauhti löytyi ja hän nousi kilpailun kärkeen aamun toisen erikoiskokeen jälkeen.

– Perjantain ainoalla erikoiskokeella ajoimme varovasti ja hiukan mietin, miten vauhti riittää, kun eroa kärkeen tuli lyhyellä pätkällä 10 sekuntia. Lauantai-aamuna ajoimme lievästi ulos, mutta hävisimme pohjille silti vain 15 sekuntia. Siitä tiesin, että voittovauhdissa ollaan.

Suomalaispari lähti kilpailuun melko kylmiltään, koska kokemusta Saksan olosuhteista ei ollut. Myös merkkiluokan kilpailukalustona toimiva Opel Adam oli uusi tuttavuus, ennen rallia sillä ehdittiin ajamaan vain 70 kilometriä testiä.

– Auto ei ole tehokas, mutta se on tasapainoinen ajettava. Kilpakumppanien vauhdista ei ensimmäisen kilpailun perusteella vielä osaa paljoakaan sanoa, seuraava kilpailu kertoo varmasti enemmän kun olosuhteet ovat kesäisemmät. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, Huttunen toteaa tyytyväisenä.

Sarjan menestyjille luvassa hieno kannustin

Kaikkiaan ADAC Opel Rallye Cup käsittää kahdeksan osakilpailua, jotka ajetaan Opelin Adam-malleilla seitsemän eri kilpailuviikonlopun aikana eri puolilla Saksaa. Elokuussa Saksan MM-rallin yhteydessä ajetaan kaksoisosakilpailu. Sarjaan on ilmoittautunut 16 kuljettajaparia kuudesta eri maasta. Huttunen ja Linnaketo ovat tällä kaudella sarjan ainoat suomalaisedustajat.

Rallin SM-sarjan jälkeen kansainvälinen asfalttisarja on Huttusen ralliuran seuraava askel eteenpäin. Pitkän kauden aikana haetaan kokemusta asfalttiajosta, uudentyyppisten erikoiskokeiden nuotittamisesta ja vaihtelevista sääolosuhteista, jotka Saksan asfalteilla ovat tyypillisesti erittäin suuressa roolissa.

– Oman mausteensa sarjaan tuo se, että sarjassa parhaiten menestyneet pääsevät kilvoittelemaan paikasta Opelin R2-auton ratissa vuoden 2017 EM-sarjaan. Se on sarjavoiton ja asfalttikokemuksen hankkimisen lisäksi meidän tavoitteemme, Huttunen kertoi tiedotteessaan jo ennen viime viikonloppuna ajettua avausosakilpailua.

Sarja jatkuu 15-16. huhtikuuta ajettavalla ADAC Hessen-Rallye Vogelsberg nimisellä kilpailulla.

ADAC Opel Rallye Cupin pistetilanne 1/8 osakilpailun jälkeen

1) Jari Huttunen-Antti Linnaketo, 38
2) Tim Novak-Uros Ocvirk, 29
3) Tom Kristensson-Timmy Berntsson, 22
4) Sebastian von Gartzen-Hans-Peter Loth, 17
5) Calvin Beattie-Martin Brady, 16

Tulevat osakilpailut

15.04-16.04. ADAC Hessen-Rallye Vogelsberg
06.05-07.05. ADAC Rallye Sulinger Land
15.07-16.07. S-DMV Thuringen Rallye
18.08-21.08. ADAC Rallye Deutschland
30.09-01.10. ADAC Rallye Baden-Wurttemberg
21.10-22.10. ADAC 3-Städte-Rallye

Lähde ja kuva: Jari Huttunen Racing


Facebook kommentit