Jari Huttunen huikeassa iskussa lauantaina – “Päivä, kun kaikki oli pelissä”

16.2.2020 / 06:15
Jari Huttunen oli huippuvauhdissa lauantaina (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Ruotsin MM-rallin päätöspäivänä WRC3-luokassa nähdään suomalaisittain hieno kaksintaistelu, kun kilpailun viimeisellä erikoiskokeella luokkavoitosta taistelevat Jari Huttunen, sekä Emil Lindholm.

Jos oli perjantai WRC3-luokassa Emil Lindholmin päivä, niin lauantaina pääosan “varasti” Jari Huttunen. Perjantain jälkeen Huttunen oli 7,7 sekunnin päässä luokkaa johtavasta Lindholmista, mutta lauantaina ajetut kolme pohja-aikaa neljälle erikoiskokeelle nostivat Hyundai-kuljettajan kärkeen, 3,4 sekunnin marginaalilla Skodaa käskyttävään Lindholmiin nähden.

– Tänään oli päivä, kun kaikki oli pelissä ja kaikki meni hyvin. Pientä draamaa oli tosin öljypohjan kanssa. Mielenkiintoinen sunnuntai edessä, Huttunen kommentoi toisen ajopäivän jälkeen.

Alunperin sunnuntaina piti ajaa kaksi erikoiskoetta, reilut 21 kilometriä pitkä Likenäs kahteen kertaan, mutta järjestäjät ilmoittivat lauantaina, että kyseinen erikoiskoe ajetaan kilpailun päätöspäivänä vain kerran. Näin ollen WRC3-luokan voitto tullaan ratkaisemaan sunnuntaina ikään kuin “kerrasta-poikki-järjestelmällä”. Selvää on, että reilun kolmen sekunnin johto ei anna Huttuselle mahdollisuutta lähteä varmistelemaan, takuuvarmaa kun on, että Lindholm haluaa maalissa olla samalla sijalla kuin oli perjantain jälkeen.

– Pitoa oli tänään paremmin kuin eilen. Ja etenkin aamupäivällä en osannut hyödyntää sitä paremmin. Jari (Huttunen) on tullut kovaa, se pitää myöntää. Viimeisen pätkän kivikossa ajettaessa rengasrikon vaara pelotti, mutta kyllä se nyt nähtiin, että nämä renkaat kestävät hienosti vaikeissakin ajo-olosuhteissa. Minulta jäi tänään viimeiset riskit ottamatta, mutta silti päiväni oli hyvä, Lindholm kertasi lauantaita.

Huttusen ja Lindholmin takana WRC3-luokan kolmannesta sijasta käydään kovaa taistelua Oliver Solbergin ja Johan Kristofferssonin kesken. Kaksikon välinen aikaero ennen viimeistä erikoiskoetta on vain 1,1 sekuntia.

– Olen tyytyväinen niihin muutoksiin mitä teimme autoon perjantain jälkeen. Nyt auto tuntuu erittäin hyvältä ajaa, ensimmäistä kilpailuaan Skodalla ajava Solberg hehkutti tshekkiläistä menopeliään.

Eerik Pietarinen ei ole yltänyt mukaan luokan terävimpään kärkitaisteluun. Tuusulalainen on lauantain jälkeen WRC3-luokassa viidentenä ja erot eteen, sekä taakse ovat jo sitä luokkaa, että ajamalla ei sijoitus enää tuosta voi parantua tai huonontua.

– Aamu oli vaikea, koska en onnistunut löytämään hyvää tunnetta. Automme toimi hyvin tänään ja vihdoinkin sain ajofiilistä paremmaksi, muuttamalla ajotyyliäni enemmän näihin olosuhteisiin sopivaksi, Pietarinen kuvaili.

Sekä Huttuselle, että Lindholmille on sunnuntaina tarjolla kova päänahka, sillä RC2-luokan epävirallisessa yleiskilpailussa, kun siis mukaan otetaan sekä WRC2-, että WRC3-luokka, kolmatta sijaa hallussaan pitää tehtaan Citroenilla kilpaileva Mads Östberg. Norjalainen on jäänyt Huttusesta 5,9 sekuntia ja Lindholmista 2,5 sekuntia.

– Ei huono päivä. Meillä on ollut hieman vaikeuksia löytää autoon oikeita säätöjä, joten siihen nähden mielestäni olemme tehneet sen mitä tehtävissä on ollut. En pysty ajamaan enää kovempaa, joten olen iloinen siitä, että johdan luokkaa, WRC2-luokan kärjessä 15,8 sekunnin marginaalilla oleva Östberg totesi tyytyväisin mielin.

Östbergille tottakai maksimipisteet WRC2-luokasta ovat tärkeät, joten norjalainen tuskin lähtee selkeässä luokkajohdossa ajamaan kilpaa nopeimman RC2-kuljettajan tittelistä suomalaiskaksikkoa vastaan. Siitä kun ei saa yhtään lisää pisteitä ja puhutaan kuitenkin epävirallisesta yleiskilpailusta. Lindholm ei omien sanojensa mukaan aio edessä olevaa kaksintaistelua stressata.

– Meillä on ollut tähän asti ihan hyvä kisa. Olemme olleet koko ajan kärkivauhdissa mukana. Huomenna aion lähteä rennolla otteella ajamaan. Se joko riittää tai sitten ei, Lindholm päätti.

Ensimmäinen auto sunnuntaina starttaa Ruotsin MM-rallin viimeiselle erikoiskokeelle kello 13.18 Suomen aikaa.

RC2-luokan tilanteet 8/9 ek:ta

WRC2

1) Mads Östberg (Citroen) 1.04.23,9
2) Ole Christian Veiby (Hyundai) + 15,8
3) Pontus Tidemand (Skoda) + 30,4
4) Rhys Yates (Ford) + 2.47,8
5) Adrien Fourmaux (Ford) + 2.51,1
6) Nikolay Gryazin (Hyundai) + 3.44,3

Östbergin keskinopeus: 118,7 km/h
Pohja-ajat: Östberg 6, Veiby 2

WRC3

1) Jari Huttunen (Hyundai) 1.04.18,0
2) Emil Lindholm (Skoda) + 3,4
3) Oliver Solberg (Skoda) + 31,5
4) Johan Kristoffersson (Volkswagen) + 32,6
5) Eerik Pietarinen (Skoda) + 53,0
6) Filip Mares (Skoda) + 3.05,8
7) Raul Jeets (Skoda) + 3.38,6
8) Michal Solowow (Skoda) + 5.04,7
9) Joakim Roman (Skoda) + 9.41,6

Huttusen keskinopeus: 118,8 km/h
Pohja-ajat: Huttunen 4, Lindholm 3, Solberg 1

Epävirallinen yleiskilpailu

1) Jari Huttunen (Hyundai) 1.04.18,0
2) Emil Lindholm (Skoda) + 3,4
3) Mads Östberg (Citroen) + 5,9
4) Ole Christian Veiby (Hyundai) + 21,7
5) Oliver Solberg (Skoda) + 31,5
6) Johan Kristoffersson (Volkswagen) + 32,6
7) Pontus Tidemand (Skoda) + 36,3
8) Eerik Pietarinen (Skoda) + 53,0
9) Rhys Yates (Ford) + 2.53,7
10) Adrien Fourmaux (Ford) + 2.57,0

Huttusen keskinopeus: 118,8 km/h
Pohja-ajat: Huttunen 4, Lindholm 2, Veiby 2

Ruotsin MM-rallin aikataulu

Sunnuntai 16.2.

Huoltotauko 15 minuuttia

13.18 – EK9 Likenäs 2 (EK18 / 21,19 km)

Ek-kilometrit koko kilpailussa yhteensä: 148,55 km

Suluissa ek:n pituuden lisäksi alkuperäinen numerointi
Kaikki ajat Suomen aikaa!

Lue myös! Evans matkalla kohti voittoa, Ogierilla ja Rovanperällä eeppinen kaksintaistelu (15.2.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit