Jari Huttunen viikonloppuna Saksan asvaltille: “Resurssit ovat ainakin kunnossa”

2.3.2017 / 09:33
Jari Huttunen ajoi Opelilla Mikkelin SM-rallissa luokkavoittoon. (kuva: Tapio Lehtonen)

[ A- ] / [ A+ ]

Kaksi viikkoa sitten Mikkelissä ajetun SM Vaakuna-Rallin SM3-luokan voittanut Jari Huttunen starttaa viikonloppuna Opel Motorsportin riveissä Saksan mestaruussarjan osakilpailuun.

Ralli on osa EM-sarjaan suuntavan nuoren kuljettajan testiohjelmaa, ja kilpurina on R2-luokan Opel Adam. Rima on asetettu korkealle myös testikilpailussa, joten 23-vuotias Kiuruveden kasvatti jahtaa yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa kilpailusta jälleen luokkavoittoa.

– Luokassamme on melko vähän lähtijöitä, mutta tiedossa on, että paikalliset kuljettajat menevät näillä teillä kovaa. Voitto silti tavoitteena, vaikka testimielessä olemmekin liikkeellä, Marcus Grönholmin GRX Managementin manageroima Huttunen kertoo.

ADAC Saarland-Pfalz asfalttiralli ei ole Huttuselle uusi tuttavuus, sillä viime vuonna hän nappasi samasta kilpailusta ADAC Opel Rallye Cup –merkkiluokan voiton. Nyt alla on astetta tehokkaampi työkalu, johon mies tutustuu Saksassa ennen kilpailua testierikoiskokeella.

-Kilpailussa ajamme testiautoa, joka ei ole sama yksilö millä lähdemme EM-sarjaan. Olen nyt tutustunut pari päivää tiimin toimintaan, ja onhan tehdastalli puitteiltaan aivan uutta minulle verrattuna aiempaan. Resurssit ovat ainakin kunnossa.

ADAC Saarland-Pfalz Rally on St. Wendelin kaupungin ympäristössä pidettävä kaksipäiväinen kilpailu, jonka kaikki erikoiskokeet ajetaan asfaltilla ja EK-kilometrejä kertyy 125. Kilpailu alkaa perjantai-iltana, jolloin ajetaan kolme erikoiskoetta. Lauantain reitillä on yhdeksän erikoiskoetta ja maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan kello 18.15 alkaen.

Viikonlopun kilpailun lisäksi Huttusen kalenteriin ei ole vielä merkitty muita Saksan mestaruussarjan kilpailuita. EM-sarjan ensimmäinen kilpailu ajetaan asfalttiteillä Azoreilla maalis-huhtikuun vaihteessa, joten viikonlopun aikana saatavat asfalttikilometrit ovat tärkeitä.

Lähde: Jari Huttusen tiedote


Facebook kommentit