MOTORSPORT

Jari Ketomaa Aasia-Tyynenmeren sarjaan: ”Voitosta lähdetään ajamaan”

Jari Ketomaan ralliura jatkuu Aasia-Tyynenmeren rallisarjassa. Hän ajaa koko kuuden osakilpailiun APRC-kauden ruotsalaisen MPart-tallin Mitsubishi Mirage R5 –autolla. Avauskilpailu odottaa Uudessa-Seelannissa jo tulevana viikonloppuna.

Ketomaa on ajanut MPartin Mitsubishillä kaksi kertaa Mikkelin SM-rallissa sekä viime syksynä myös APRC-sarjan Malesian osakilpailussa.

– Nyt ajetaan koko sarja. Tietenkin voitosta lähdetään ajamaan. Itselleni on äärettömän iso motivaatio voittaa FIA:n titteli. Olisi hienoa voittaa sarjan mestaruus ja saada nimi historian kirjoihin. Siellä on aika kovia nimiä ennenstään. Mutta ollaanko riittävän kilpailukykyisiä muita vastaan? Se on vielä arvoitus tässä vaiheessa. Testiä on ajettu kovasti ja asiaan panostettu, mutta kisassahan se sitten näkee miten ollaan onnistuttu, Ketomaa sanoo UrheiluUutiset.comille.

Avauskisaa Uudessa-Seelannissa Ketomaa sanoo odottavansa innolla. Soratiet sopivat suomalaiseen makuun, ja Ketomaalla on Uudesta-Seelannista myös hyviä muistoja SWRC-voiton myötä vuodelta 2010.

MPartin Mitsubishillä ei edelleenkään ole FIA:n kansainvälistä luokitusta, eli sillä ei voi osallistua MM-ralliin, mutta Aasia-Tyynenmeren sarjaan autolle on annettu luokitus. Testiä talli on ajanut Suomessa ja Ruotsissa.

– Ajettavuutta, moottoria, iskareita ja vähän kaikkea säädetty ja kokeiltu. Olemme olleet pikkuisen muita perässä. Lisäksi testeissä on ollut jonkin verran teknisiä ongelmia, mutta niistä on päästy pikkuhiljaa eroon. Eteenpäin ollaan menty.

– Tallin tavoitteena on tietenkin menestyä. He rakentavat näitä autoja, ja menestyksen myötä he toivovat pystyvänsä myymään näitä autoja sitten asiakkaille, Ketomaa muistuttaa.

Kuuden osakilpailun APRC-sarja pitää Ketomaan kiireisenä läpi vuoden. Hän neuvottelee myös Kiinan Subarun kanssa Kiinan sarjan ajamisesta, mutta sen suhteen ei ole vielä mitään varmaan. Ongelma on, että Ketomaalta jäisi yksi osakilpailu ajamatta, ja sitä Subaru ei haluaisi.

– Tämä on minun työ. Työ tehdään mahdollisimman hyvin, että töitä riittäisi jatkossakin. Kai tässä jotain on kuitenkin oikein tehty, kun tiimit kyselevät ajamaan, Ketomaa sanoo.

Ketomaa saa toiselle puolelle maapalloa rinnalleen myös uuden kartanlukijan, kun 21-vuotias Ville Mannisenmäki istuu vierelle. Hän on rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Risto Mannisenmäen poika.

– Nuori mies ja potentiaalinen kaveri. Vaikuttaisi siltä, että ne ominaisuudet mitkä ovat kartturille tärkeitä, niin ne asiat ovat kunnossa ja homma hoituu. Hänellekin tämä on hieno paikka saada lisää oppia ja kokemusta, ja päästä uralla eteenpäin. Nuorissa on voimaa, vaikka itse ei niin kovin nuori enää olekaan, hiljan 38 vuotta täyttänyt Ketomaa sanoo.

Ketomaa saa sarjaan kovia vastustajia, sillä mukava ovat mm. sarjan kestosuosikki Gaurav Gill sekä MM-sarjastakin jo kokemusta omaava norjalainen Ole Christian Veiby. He ajavat Skodalla. Ketomaan tallikaverina ajaa ruotsalainen Robert Blomberg.

APRC-sarjan osakilpailut:

28.-30.4. Whangarei, Uusi-Seelanti

26.-28.5. Canberra, Australia

7.-9.7. Kiina

11.-13.8. Malesia

15.-17.9. Hokkaido, Japani

24.-26.11. Intia

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com