Jari Ketomaan ralliammattilaisuus jatkuu Aasiassa – Miragella Malesiaan

25.10.2016 / 15:57
Jari Ketomaa ajaa viikonloppuna Malesian MM-rallissa R5-luokan Mitsubishi Miragella.

[ A- ] / [ A+ ]

Jari Ketomaa on ajanut tänä vuonna harvakseltaan rallia, ja niistäkin suurimman osan kaukomailla. Ketomaa on löytänyt ammattilaisuuden Kiinasta.

Ketomaa, 37, on nauttinut jo pitkään kiinalaisten rengasvalmistaja DMackin tuesta, ja ajoi merkin tehdaskuljettajan roolissa WRC2-luokan MM-hopealle 2014. Sen jälkeen silmävamma oli paketoida koko uran, ja vei samalla MM-sarjaan suunnitellut mahdollisuudet mennessään.

– Olen ollut ralliammattilaisena oikeastaan vuodesta 2013 alkaen. Ihan tästä palkkaa saa, Ketomaa hymähtää.

– Päätavoite on ollut ajaa MM-sarjassa, mutta loukkaantuminen vähän sotki sitä. On minulla sinne koko ajan ovia auki. Mietitään mitä tehdään. Se maailmanmestaruuden menettäminen kolmella pisteellä vähän kaivelee vieläkin. Hienoa olisi vielä siitä uudestaan taistella. Mutta nyt ajetaan Kiinassa. Ei valiteta, Ketomaa sanoo.

Eksoottisia autoja

Kiinassa Ketomaa on ajanut värikkäällä kalustolla. Mitsubishin ja Subarun lisäksi hän on kilpaillut eksoottisilla Soueast V6 Ling Shi ja Baic Senova D50 -autoilla.

– Senovalla olemme ajaneet kolme kisaa, ja yhden olemme voittaneet. Kaksi kertaa on keskeytetty kakkosijalta. Vauhti on ollut ihan hyvää siis. Autohan perustuu Mitsubishi Lanceriin. Siinä on mm. Evo10:n moottori. Voimaa on 360-370 hevosvoimaa.

Ketomaa on myös testannut ja kehittänyt Prodriven rakentamaa Volkswagen Golfia, joka on suunnattu nimenomaan Aasian sarjoihin.

– Täällähän säännöt ovat melko vapaat. Moottorin iskutilavuus on vapaa ja turbon kuristin saa olla 36 milliä. Lisäksi nämä autot ovat 100 kiloa kevyempiä kuin R5-autot. Kyllä ne kulkevat ihan eri tavalla. Esimerkiksi siihen Golfiin on laitettu WRC Minin jousitus ja moottori on Audista, Ketomaa kertoo.

– Autot ovat mielenkiintoisia ja sarjan taso on kova. Vetomiehiä täällä on. Ihan tosissaan saa ajaa jos mielii pärjätä. Chris Atkinson, Davic Higgins, Niall McShea, Manfred Stohl, Ketomaa luettelee.

Malesiasta markkinanäkyvyyttä

Tulevana viikonloppuna Ketomaa ja kartanlukija Mikko Lukka ajavat Aasia-Tyynenmeren sarjan osakilpailussa Malesiassa ruotsalaisen Mpart-tallin Mitsubishi Miragella.

– Auto on R5-säännön mukainen, ja se on luokiteltu nyt tänne Aasiaan. Autolla on kilpailtu aika vähän. Talvella ajoimme itse samalla autolla Mikkelin SM-rallissa ja Englannissa on ajettu muiden toimesta. Tykkään kovasti tästä autosta. Se on ihan huippuhyvä ajaa. Iso kysymysmerkki on tietysti se, että näin kuumissa olosuhteissa autolla ei ole ajettu. Nyt ollaan ihan toisessa ääripäässä, kun lämpötila on 30 ja yli. Nyt on sitten tosi kovat kuskit ja R5-autot vastassa. Toivottavasti auto toimii. Mielenkiinnolla odotan miten homma lähtee etenemään, Ketomaa sanoo.

– Ai miksi Malesiaan? No, tämä on Mitsubishille tärkeää markkina-aluetta. Auto on tosiaan luokiteltu tänne APRC-sarjaan. Sillä ei ole vielä FIAn virallista luokitusta, eli sillä voi ajaa aika harvassa maassa. Tämä on kuitenkin FIAn arvosarja, ja jos täällä pärjää, niin saa sitä kautta erittäin hyvän huomioarvon ja julkisuutta projektille, Ketomaa korostaa.

Malesian rallin jälkeen Ketomaalla on edessään vielä ainakin kaksi rallireissua Kiinaan.

– Kolme piti olla, mutta Kiinan MM-rallin peruutuminen sekoitti kalenteria. Ne kaksi kisan ajan Baic Senovalla. Mahdollisesti ajamme myös Aasian sarjan kisan Intiassa Miragella, jos tämä Malesia menee hyvin. Päätös siitä tehdään tämän viikonlopun aikana, Ketomaa kertoo.

Jari Ketomaa on ajanut urallaan 2014 WRC2 MM-hopean lisäksi tuotantoautojen eli PWRC-luokan MM-pronssia 2008. 2011 hän sijoittui SWRC-luokassa MM-sarjan neljänneksi.

WRC-tasolla hän ajanut 11 kertaa MM-pisteille eli kymmenen parhaan joukkoon. Uran paras sijoitus on seitsemäs Suomen MM-rallista 2009. Ketomaa on myös johtanut MM-rallia kertaalleen, kun teki avauserikoiskokeelle pohja-ajan Suomessa 2011.

Kiinan sarjassa Ketomaa on ajanut kahdeksan rallia, ja voittanut niistä kolme.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

 


Facebook kommentit