Jari-Matti Latvala: “Anteeksi jos aiheutin pelkoa”

10.4.2017 / 09:02
Jari-Matti Latvala oli yhtä hymyä päätöserikoiskokeen pohja-ajasta, ja nelossija Korsikalta tyydyttää muutenkin. (kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Jari-Matti Latvala oli Korsikan MM-rallin neljäs. Toyota-kuski nousi tuolle sijalle päätöserikoiskokeen vimmaisella ajollaan. Latvala teki pohja-ajan, ja otti nelospaikan 0,1 sekunnin turvin Citroen Craig Breeniltä. 

Latvala oli suoritukseensa erittäin tyytyväinen. Perjantai oli aavistuksen nihkeä, mutta lauantain päivähuollon jälkeen ajo lähti rokkaamaan. Nelossija ja päätöserikoiskokeen maksimipisteet maistuivat hyvältä tässä kauden ensimmäisessä asvalttirallissa.

– Päätöserikoiskoe (Powerstage) oli täyttä hyökkäystä. Keskityin ajamiseen täydellisesti. Tiesin, että jos haluan neljännen sijan, niin pitää ajaa täydellisesti. Muutamissa paikoissa tulin mutkiin liian kovaa ja auto aliohjasi. Lisäksi yhden pienen nypyn jälkeen tulin alas aivan poikittain. Näin katsojien jo juoksevan karkuun. Anteeksi jos aiheutin pelkoa, mutta tilanne oli täysin hallinnassa, vaikka näytti varmasti aika messevältä. Otimme täältä 17 pistettä nelossijan ja päätöserikoiskokeen voiton myötä. Tämä on fantastinen tulos ensimmäisestä asvalttirallistamme, Latvala sanoi Toyotan tiedotteessa.

MM-sarjan pisteissä Latvala pitää kakkossijaa itsellään (75 p.). Kakkoseksi Korsikalla ajanut Fordin Sebastien Ogier johtaa (88 p.) ja voittanut Hyundain Thierry Neuville nousi kolmanneksi (54 p.).

MM-kausi jatkuu Argentiinan soralla vappuviikonloppuna.

Lue myös Neuville voitti Korsikan

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit