Jari-Matti Latvala Argentiinan aattona: “Pitää osata miettiä milloin hyökkää, milloin ei”

27.4.2017 / 14:53
Jari-Matti Latvala voitti Ruotsin osakilpailun lumella ja Meksikon soralla hän oli kuudes. Mikä on Toyotan vauhti Argentiinan soralla selviää viikonloppuna. (kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Toyotan Jari-Matti Latvala lähtee MM-sarjan kakkosena Argentiinan ralliin. Suomalaiskuski pitää teiden luonteesta, mutta teiden kunto aiheuttaa pientä hämmästystä.

– Tiet ovat kieltämättä huonossa. Vuonna 2014 oli vielä kohtuuhyvässä kunnossa, mutta sen jälkeen on joka vuosi menty huonompaan suuntaan. Onhan siellä toki paljon hyvääkin osuutta. Teiden luonne on hyvä, ja pidän tästä rallista siinä mielessä, Latvala sanoo UrheiluUutiset.comille.

Latvala myös uskoo, että nyt saadaan jo hyvä käsitys Toyota Yaris WRC:n kilpailukyvystä soralla.

– Minun mielestäni meidän auton pitäisi sopia näihin olosuhteisiin. Nyt se sitten nähdään missä oikeasti ollaan. Testeissäkin on ollut rajuja olosuhteita, ja auto on ollut tosi vahva ja luotettava. Siltä pohjalta kun katsoo kilpailua, niin pitäisi näyttää ihan hyvältä.

– Olen tykännyt tästä kisasta ja tämä on sopinut minulle hyvin. Ihan ei voi koko ajan ajaa enää täysillä. Pitää osata lukea tietä ja tietyissä kohdissa säästää autoa. Kun ei enää ole Akropolis-rallia sarjassa, niin tämä on eniten sen tyyppinen aggressiivinen ralli, että pitää osata miettiä milloin hyökätään, milloin ei, Latvala pohtii.

Fordin Sebastien Ogier johtaa MM-sarjaa 13 pisteen erolla Latvalaan (88-75). Hyundain Thierry Neuville on kolmantena (54 p.).

Kilpailu alkaa Cordobassa ajettavalla yleisöerikoiskokeen torstai-perjantaiyönä puoliltaöin.

Lue myös Juho Hänninen ennustaa rankkaa kilpailua

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit