MOTORSPORT

Jari-Matti Latvala johtaa Korsikan MM-rallia

Perjantain tapaan myös lauantaina Korsikan MM-rallissa jouduttiin perumaan yksi päivän kolmesta erikoiskokeesta rankkasateiden takia. Kaksi erikoiskoetta riitti kuitenkin siihen mitä monet ennustivat lauantaina tapahtuvan eli Volkswagenin Jari-Matti Latvalan nousevan rallin johtopaikalle ohi perjantaina yllättäneen kärkikaksikon Efvyn Evans-Kevin Abbring. Latvalan ero toisena ajavaan Evansiin on tosin ennen sunnuntaita vain kaksi sekuntia. Esapekka Lappi ajaa WRC 2-luokassa toisena.

Lauantain ensimmäinen erikoiskoe siis peruttiin ja tositoimiin päästiin vasta päivän toisella erikoiskokeella, missä Latvala oli nopein ennen tallikavereitaan Andreas Mikkelsenia, sekä superralli-säännön turvin mukana olevaa Sebastien Ogieria. Kun Evans hävisi Latvalalle 21,2 sekuntia, nousi suomalainen jo parin sekunnin päähän britistä. Rallin kuudes ja samalla lauantain viimeinen erikoiskoe oli Ogierin näytöstä, mutta voittotaistelun osalta pisimmän korren ennen toista yötaukoa vei Latvala lyöden Evansin 3,7 sekunnilla nousten samalla koko rallin kärkeen.

– Ajollisesti ok, mutta minulla oli ongelmia vaihdelaatikon kanssa. Rytmi siinä hieman katosi ja menetin aikaa, Latvala harmitteli toisen ajopäivän päättäneen erikoiskokeen maalissa.

Evansille nyt käynnissä oleva Korsikan ralli on toistaiseksi ollut uran kaikkien aikojen paras kilpailu ja britti lähtee tosissaan metsästämään sunnuntain erikoiskokeille ensimmäistä MM-osakilpailuvoittoaan.

– Kaikki on edelleen auki ja me tulemme tekemään parhaamme ja katsotaan sitten millaiseen lopputulokseen se riittää rallin maalissa, Evans kommentoi.

Mikkelsen nousi lauantaina kolmanneksi ja Citroenin Kris Meeke neljänneksi. Toisena perjantain jälkeen olleen Hyundain Kevin Abbringin sijoitus ennen päätöspäivää on viides, eroa kärkeen on reilu minuutti.

Esapekka Lappi taistelee WRC 2-luokan voitosta

WRC 2-luokkaa perjantain jälkeen johtanut Peugeotin Craig Breen putosi lauantaina kuudenneksi, lähes neljän minuutin päähän kärjestä. Kärkipaikalla ajaa kahden päivän jälkeen Fordin Maurin Julien. Skodan suomalaistähti Esapekka Lappi on komeasti toisena, eroa kärkeen on nyt 19 sekuntia. Fordilla ajava toinen suomalaiskuski Teemu Suninen on luokassa sijalla neljä, reilut kolme minuuttia kärjen takana.

Korsikan MM-ralli päättyy sunnuntaina ajettaviin kolmeen erikoiskokeeseen, joiden yhteispituus on reilut 90 kilometriä. Päivän ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy kello 8:25 Suomen aikaa ja rallin voittaja on selvillä kello 14 mennessä.

Tilanne toisen ajopäivän jälkeen:

1. Jari-Matti Latvala (Volkswagen) 1:42:24,8
2. Elfyn Evans (Ford) + 2,0
3. Andreas Mikkelsen (Volkswagen) + 30,8
4. Kris Meeke (Citroen) + 53,6
5. Kevin Abbring (Hyundai) + 1:00,1
6. Mads Östberg (Citroen) + 1:05,7
7. Hayden Paddon (Hyundai) + 1:25,5
8. Bryan Bouffier (Ford) + 1:37,2
9. Stephane Sarrazin (Ford) + 1:51,6
10. Ott Tänak (Ford) + 1:53,9

Latvalan keskinopeus 88,1 km/h
Pohja-ajat: Ogier 2, Latvala 1, Kubica 1 ja Evans 1

Jari Hotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com