MOTORSPORT

Jari-Matti Latvala Kataloniassa: “Nyt pitää tsempata”

Katalonian MM-ralli Espanjassa alkaa torstai-iltana. Volkswagenin Sebastien Ogierilla on mahdollisuus varmistaa kuljettajien maailmanmestaruus. Tallikaveri Jari-Matti Latvala puolestaan hakee parempaa asvalttivauhtia.

Ogier voi tehdä ”tommimäkiset”, eli saavuttaa neljännen mestaruuden putkeen. Vaikka Andreas Mikkelsen voittaisi loput jäljellä olevat kolme osakilpailua, riittää ranskalaistähdelle sijoittuminen kerran kolmen joukkoon. Ogierin mestaruutta voi pitää siis lähes varmana.

Jari-Matti Latvalalle kausi on ollut rikkonainen. Mestaruus on karannut, ja loppukauden tavoitteena on hakea vain ehjiä kisoja ja hyvää makua ensi kauden MM-taisteluun. Latvala on MM-sarjassa viidentenä, ja omaa toki mahdollisuuden vielä kakkossijaan.

– Nyt pitää tsempata. Korsikalla olin hukassa. En löytänyt fiilistä, ja ajoin rehellisesti sanottuna huonosti. Joskus vaan tulee niitä hetkiä. En saanut itsestäni irti. Ehkä se vaikutti, kun Saksassa hajosi se vaihdelaatikko ja sitten Kiina peruttiin, niin fiilis laski. Toisaalta kun Korsika meni ajollisesti huonosti, niin motivaatio on noussut todella korkealla. Nyt on hyvä fiilis lähteä kilpailuun, Latvala sanoo.

Kataloniassa ajetaan ns. sekakisa. Perjantai painetaan soralla, ja lauantai ja sunnuntai asvaltilla.

– Tähän ralliin se sopii, mutta en minä sitä todellakaan kaikkiin MM-ralleihin halua. Yhdessä kahdessa rallissa se on ok. Täällä on hyvät sora- sekä asvalttitiet. Jos olisi oikein rajua ja huonokuntoista soraa, ja sitten olisi hyväkuntoista asvalttia, niin siinä olisi kontrastiero liian suuri. Täällä sorapätkät ovat kuitenkin minun mielestäni hyviä, Latvala puntaroi.

Kilpailu ajetaan hyvin lähellä Barcelonaa. Alueelle saisi helposti myös pelkän sorarallin, ja sellaistakin on suunniteltu.

– Kyllähän tänne hienon sorakisankin saisi. Täällä on kuitenkin myös sarjan hienoimmat asvalttitiet, niin olisi tyhmää menettää ne.

Kilpailutaktiikkaan soran ja asvaltin sekoittaminen ei vaikuta. Latvala tietää, että heti avauserikoiskokeesta alkaen on hyökättävä. Sen tekee varmasti myös Ogier, vaikka hänellä ei voittopaineita ei enää olekaan.

– Seb on yleensä erittäin vahva soralla täällä, vaikka ajaakin ensimmäisenä autona. Soralla pitää olla heti skarppina. Siellä ei voi nukkua. Eroa ei saa päästää kasvamaan, koska asvaltilla sitä on erittäin vaikea ajaa kiinni, Latvala muistuttaa.

Kilpailu alkaa torstai-iltana lyhyellä kaupunkierikoiskokeella Barcelonassa.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Suninen WRC2-mestaruusjahdissa ja Max Vatanen kiinni Dmack-tittelissä

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com