MOTORSPORT

Jari-Matti Latvala: ”Kausi oli yksi vaikeimpia ralliurallani”

Jari-Matti Latvala lähti tavoittelemaan rallin maailmanmestaruutta 2016. Kun kausi viikonloppuna päättyi Australiassa, oli Latvala vasta sarjan kuudes.

Volkswagenilla ajanut suomalainen ei edes yrittänyt peitellä pettymystään.

– Tämä kausi on ollut minulle yksi vaikeimpia koko ralliurallani. 2009 ja tämä on ollut huonoimpia, Latvala puntaroi.

Vuonna 2009 Latvala ja kartanlukija Miikka Anttila ajoivat toista vuottaan Fordin tehdastallissa. Vuosi toi yhden voiton. MM-pistejärjestelmä oli tuolloin erilainen, mutta jos 2009 pisteet laskettaisiin nykykaavalla, Latvala olisi summannut 123 pistettä. Tänä vuonna saldo oli 112, jossa mukana oli kahdeksan powerstage-pistettä.

Tähän verrattuna Latvala on käynyt läpi tänä vuonna uransa mustinta vaihetta.

– Se lähti heti alkuvuodesta menemään pieleen. Montessa huono aloitus ja Ruotsissa teknisiä ongelmia. Se vaikeutti heti lähtöä tähän kauteen, Latvala sanoi.

Kahden osakilpailun jälkeen hänellä ei ollut vielä yhtään MM-pistettä. Sebastien Ogier oli summannut samassa ajassa täydet 56 pistettä.

Ei kahta hyvää rallia peräkkäin

Latvalan osalta nousu alkoi kuitenkin seuraavassa kisassa Meksikossa, jossa hän ajoi voittoon. Sen jälkeen kaikki muuttui taas vaikeammaksi, ja Meksiko jäi lopulta hänen kauden ainoaksi voitokseen.

– Meksikossa sain ajoni kulkemaan. Mutta se oli aina joka kerta tänä vuonna, että kun saat yhden hyvän kisan, niin seuraavassa on heti ongelmia. Minulla on ollut tänä vuonna varmaan enemmän teknisiä ongelmia, kuin mitä minulla on koskaan ennen yhden kauden aikana ollut. Monta kisaa on mennyt teknisten murheiden takia. Kaksi kertaa meni vetari, kerran vaihdelaatikko, ja pari muutakin juttua vielä siihen päälle, Latvala sanoi.

Latvalan kannalta hyvä asia on, että edelleen monet pitävät häntä absoluuttisesti sarjan nopeimpana kuskina. Kun hiihdossa lanseerattu ”pöljä päivä” iskee, Latvala ajaa jäljet jokaisen selkään. Tänä vuonna niitä hetkiä ei vaan juurikaan tullut.

– Se on vaikeaa saada ehjää vuotta, kun ei saa ehjiä suorituksia. Kun tulee paljon rikkinäisiä kisoja, niin vähän siinä itseluottamus ja oma tekeminen kärsii, Latvala muistutti.

Vaikka Volkswagen-ura päättyikin vähän mollisävyisissä tunnelmissa tuloksen osalta, niin nelivuotiskausi toi kuitenkin suomalaiselle 10 osakilpailua. Hän oli ajamassa Volkswagenille neljää autonvalmistajien maailmanmestaruutta.

– Ottaa aika koville. En olisi uskonut, että tuntuu näin voimakkaalta, että tämä homma loppuu nyt. Mutta näin se nyt vaan menee, Latvala sanoi.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, @twitter https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Lappi ajoi WRC2-mestariksi

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com