Jari-Matti Latvala Korsikalla: “Ei voi lähteä hyökkäämään”

29.9.2016 / 11:40
Jari-Matti Latvala korostaa, että pitkillä asvalttierikoiskokeilla ajaminen on aivan erilaista kuin lyhyillä sorapätkillä. (kuva: Volkswagen Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Ranskan MM-rallissa Korsikalla ajetaan viikonloppuna vain 10 erikoiskoetta, mutta yhteispituutta niillä on peräti 390 kilometriä. Asvalttikoettelemuksesta tulee raju niin kuljettajille kuin autoillekin.

Volkswagenin Jari-Matti Latvala sanoo, että pitkille erikoiskokeille pitää lähteä aivan erilaisella taktiikalla kuin lyhyemmille. Korsikalla ajetaan viisi yli 50-kilometristä erikoiskoetta.

– Kyllä siinä on vääntämistä. Kaikki ne pitkät erikoiskokeet koostuvat isoista ja pienistä teistä, eli siellä on kyllä sekoitus kaikenlaista, Latvala sanoo.

– Renkaat ja jarrut ovat paljon lujemmalla. Ei pitkälle erikoiskokeelle voi lähteä samalla tavalla hyökkäämään kuin lyhyemmälle. Siinä täytyy pelata ja tunnustella tilanteen mukaan. Kaikkea ei voi laittaa peliin heti alussa. Pitää malttaa hakea tuntumaa alussa, ja puristaa myöhemmin kun tuntuu paremmalta. Mutta jos renkaat alkavat tuntua liian kuumilta, niin sitten pitää löysätä. Täällä voi tulla isojakin eroja, ei ehkä minuutin luokkaa kuitenkaan, Latvala arvioi.

Latvala on MM-sarjassa viidentenä. Tallikaveri Sebastien Ogier voi teoriassa varmistaa kuljettajien maailmanmestaruuden jo Korsikalla. Kilpailu käynnistyy perjantaiaamuna.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Hyundai esitteli uuden WRC-autonsa


Facebook kommentit