MOTORSPORT

Jari-Matti Tiilikka ajoi Laihialla Suomen mestariksi – “Tunnelmat ovat mahtavat”

Jari-Matti Tiilikka on rallisprintin kaksivetoisten Suomen mestari vuonna 2018. Etuvetoisella Honda Civicilla kilpaileva Tiilikka varmisti mestaruutensa voittamalla luokkansa Laihialla lauantaina ajetussa kauden viimeissä osakilpailussa.

Laihian Aronkylässä SM-pisteistä kilpailtiin vauhdikkaalla ja vaativalla, reilut neljä kilometriä pitkällä sorapintaisella radalla. Jari-Matti Tiilikka kiersi radan aikaan 2.12,93 ja voitti luokkansa (luokka 5). Mestaruustaistelu meni tiukaksi, sillä kaksivetoisten hallitseva Suomen mestari Mika Lemmetti voitti oman luokkansa takavetoisella Ford Escort Cosworthilla (luokka 6).

Tiilikka ja Lemmetti keräsivät kumpikin kauden kuudesta kilpailusta 60,5 pistettä. Rallisprintin SM-sarjassa ajetaan pisteistä luokittain ja kuuden osakilpailun tuloksista lasketaan viisi parasta loppupisteisiin. Tiilikan ja Lemmetin mestaruustaistelu ratkesi sääntökohtaan kaksi, jonka mukaan tasapisteisiin päätyneiden kilpailijoiden paremmuuden ratkaisee luokan osallistujamäärä. Tiilikan luokassa osallistujia on ollut enemmän kuin Lemmetin luokassa.

– Tunnelmat ovat mahtavat. Kilpailu meni suunnitelmien mukaan. Avauskierroksella oli liukasta, toisella kierroksella ajettiin luokkavoittoon riittänyt aika. Koko kausi meni enemmän kuin hyvin. Heti avauskisan jälkeen olin pistejohdossa ja pysyin johdossa kauden loppuun saakka, Tiilikka kommentoi.

Tiilikan mestaruuden ”salaisuuksia” on ollut varma ja nopea ajo, sekä teknisesti hyvin toiminut kalusto.

– Olen testannut kauden aikana säännöllisesti, testaaminen on tuonut ajovarmuutta. Myös auto on toiminut erinomaisesti koko kauden ajan.

Ensi kauden suunnitelmat ovat vielä avoinna.

– Toisaalta tekisi mieli taas panostaa enemmän ralliin, mutta saa nyt nähdä. Mitään päätöksiä ensi kaudesta ei ole vielä tehty, Tiilikka korosti.

Pilke silmäkulmassa Tiilikka suunnitteli lähtevänsä lauantai-iltana Seinäjoen torille juhlimaan mestaruutta. Luvassa on myös puvun hankinta tammikuun alussa olevaa AKK:n palkintogaalaa varten. Mestaruustaistelussa kesken kautta kilpuria vaihtanut Lemmetti joutui tyytymään hopeaan. Lemmetti oli kaksivetoisten nopein, kun hän kiersi radan aikaan 2.11,64. Kaksivetoisten SM-pronssia saavutti Petri Jussila. Toyota MR2 -autolla kilpaileva Jussila voitti luokkansa (luokka 3).

Nelivetoisten Suomen mestaruuden varmisti jo edellisessä Leppävirran osakilpailussa Tomi Tukiainen, joten nelivetoisissa ajettiin Laihialla tiukasti hopeamitalista. Lopulta hallitseva Suomen mestari, urallaan seitsemän kertaa rallisprintin Suomen mestaruuden voittanut Tomi Hallia voitti yleiskilpailun ja luokkansa (luokka 7). Hallian voittoisa kierrosaika oli 2.02,46. Voiton myötä Hallia nousi hopeamitalille. SM-pronssia saavutti Janne Eronen, joka ajoi yleiskilpailun ja luokan 7 toiseksi. Hän jäi Halliasta 3,60 sekuntia.

Junioreiden mestaruuden voitti BMW M3:lla kilpaileva Ville Hanhisuanto. Hän saavutti kauden kilpailuista 62 pistettä. Samaan pistemäärään ylsi myös Mirko Kykkänen. Junioreiden mestaruus ratkesi korkeimmalla yksittäisellä pistemäärällä Hanhisuannon hyväksi. Junioreiden pronssimitalin saavutti Joona Uotila, hän keräsi 61 pistettä. Laihialla junioreiden nopein oli Erkka Korpiaho, toinen Niko Riikonen ja kolmas Henri Niemi.

Naisten Suomi Cupin Laihialla voitti Marjo-Riitta Mansikkamäki ennen Sanna-Kaisa Tiilikkaa ja Meiju Viitasta. Suomi Cupissa naisten mestaruuden voitti Viitanen, hän keräsi 46 pistettä. Hopeaa saavutti Liisa Sutinen 41 pisteellä ja pronssia Ina Kämppi 33 pisteellä.

Nuorissa Walle Pajuoja oli Laihialla nopein, toiseksi ajoi Eetu Latvala ja kolmanneksi Severi Palomäki. Nuorten Suomi Cupin voitti Oskari Heikkinen 63 pisteellä. Pajuoja saavutti hopeaa 54 pistellä ja pronssille ajoi Patrik Goman 45 pisteellä. Jere Pensas oli V1600-luokan nopein, toiseksi ajoi Mika Korvola ja kolmanneksi Riku Ristilä. V1600-luokan Suomi-Cupin voitti Pensas 66 pisteellä, Jyri Räsänen ajoi hopealle 45 pisteellä ja pronssia Marko Pessille 37 pisteellä.

Laihialla senioreiden Suomi Cupissa nopein oli Timo Malava. Teuvo Niskala ajoi hopealle ja Veini Kämppi pronssille. Suomi Cupin seniorimestaruuden voitti Veini Kämppi 60 pisteellä, Tarmo Ollila oli toinen 56 pisteellä ja Malava oli kolmas 56 pisteellä.

Teksti: Rallisprintin SM-sarjan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com