MOTORSPORT

Jari Tuurilla SM-mitalin arvoinen debyytti jääradalla – “40 vuoden harkinnan jälkeen”

Vaikka Jari Tuurille viime viikonloppuna Kuusamossa ajetut jäärata-ajon SM-kilpailut tässä lajissa ensimmäiset kilpailut olikin, ei kouvolalaisen yrittäjän kohdalla voida kuitenkaan enää puhua juniorikuljettajasta.

Jari Tuuri, 58, on ollut tuttu nimi jo vuosien ajan kotimaisissa autourheilukilpailuissa, niin rallin, rallisprintin, jokamiehenluokan kuin rallicrossinkin puolella. Kouvolalainen kuljetusalan yrittäjä osallistui viime viikonloppuna Torankijärven jäällä Kuusamossa ajettuihin jäärata-ajon SM-kilpailuihin, eikä mistään nopeasti syntyneestä päätöksestä voida tässä kohtaa todellakaan puhua.

– 1980-luvun alussa “jokkista” ajaessani käytiin katsomassa silloisia SM-jääratakisoja ja siitä asti olen haaveillut kokeilusta jääradalla. 40 vuoden harkinnan jälkeen tuli kokeiltua ja olen tulokseen tyytyväinen, Tuuri kommentoi Kuusamon kilpailuviikonlopun jälkeen Dynamo RX -tiimin tiedotteessa.

Riku Sepän johtamalle Dynamo RX -tiimille Kuusamon keikka oli varsin onnistunut, sillä Tuurin ja Toni Kuhasen toimesta tuloksena oli nelivetoluokasta SM-hopeaa, sekä neljäs sija. Tuuri kilpaili uudella Skoda Fabia RX -autolla, jolle kyseessä oli nyt sen ensimmäinen kilpailu. Kuhasen alla puolestaan oli Dynamon vanha sotaratsu, tiedotteessa jo legendaariseksi menopeliksi “luokiteltu” Mitsubishi Lancer Evo 6, ja myös Kuhanen kilpaili jääradalla nyt ensimmäistä kertaa.

– Hyvä viikonloppu ja uusi laji tuli tutummaksi, kahdeksalla pisteellä viimeisen mitalisijan hävinnyt Kuhanen pohti debyyttinsä jälkeen.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Kilpakumppanin teko herkisti 51 SM-mitalin Rajalan – “Se hetki kruunasi viikonlopun”

Kalliokoski tappioitta Suomen mestariksi – “Upea tunne ladata ruutulipulle ykkösenä”

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com