Jaro Kinnunen palaa juurilleen kilpailukaluston myötä

9.3.2016 / 20:42

[ A- ] / [ A+ ]

Rallikuljettaja Jaro Kinnunen avasi kautensa lainakalustolla Arctic Lapland Rallissa SM4-luokan viidennen sijan myötä. Nyt espoolainen starttaa Jarospeed-tiimin rakentamalla Honda Civicillä vasta kauden toiseen ralliinsa.

Kalusto on korimalliltaan samanlainen, jolla Kinnunen löi vuosia sitten itsensä läpi ja ralliyleisön tietoisuuteen junioriluokissa. Viime kauden pronssimitalisti myi kauden päätteeksi SM3-luokan kalustonsa Ruotsiin. Sen jälkeen tiimi päätti rakentaa uusvanhan Civicin, jolla kilpaillaan SM4-luokassa. Tulevana viikonvaihteena ajettavassa Nilsiän Tahko SM-rallissa Kinnusen kartanlukijana toimii kokenut Pasi Haataja. Kaksikko valmistautui tulevaan kilpailuun heikoissa olosuhteissa.

– Viime sunnuntaina keli oli haastava, kun lämpötila oli plussan puolella ja tie oli täynnä sohjolunta. Auto toimi kohtuullisen hyvin, mutta pieniä juttuja siinä pitää vielä kehittää kesäkaudelle, Jaro kommentoi.

– Autossa on vielä kiinni vakiomoottori, joten teholukemat ovat varsin vaatimattomat. Meillä ei ole suuria tulostavoitteita, koska auto on vielä raakile ja treenaaminen on jäänyt minimiin. Lähdemme Tahkolle nauttimaan rallista ja mukavasta ilmapiiristä.

Rallin SM-sarjassa käytetään niin sanottua kiertävää lähtöjärjestystä, jonka ansiosta kaikki eri luokat pääsevät vuorollaan starttaamaan autoletkan kärjessä. Kinnunen kilpailee lähtönumerolla 9. Ennusteiden mukaan loppuviikon keli olisi pakkasen puolella, joka auttaisi runsaslumisen rallireitin pysymistä hyvässä kunnossa ja
tienpohjat jäisenä.

– Kärkipään lähtöpaikka kuuluu jokaiselle SM-sarjan kilpaluokalle, joten pidän asiaa positiivisena juttuna. Toivon tietenkin, että keli olisi pakkasella. Se kun olisi paras vaihtoehto sekä pienille että suurille numeroille, Jaro päättää.

Lähde: Jaro Kinnusen tiedote


Facebook kommentit