MOTORSPORT

Jaro Kinnunen vaihtaa Kouvolassa SM2-luokkaan – “Toistaiseksi sovittu vain tästä rallista”

Rallin SM-sarjan Kouvolan osakilpailuun Jaro Kinnunen lähtee täysin uusista lähtökuopista. Kinnunen on totuttu näkemään lähivuosina kaksivetoisten autojen SM3- ja SM4-luokissa, mutta nelivetoisen auton myötä espoolainen siirtyy nyt SM2-luokkaan.

Perimmäinen syy kaluston ja luokan vaihdolle oli se, että edellisessä osakilpailussa sattunut moottoririkko oli sen verran perustavaa laatua, että omaa autoa ei ehtinyt saada kisakuntoon.

– Uusi kalusto tulee ST Motors-tiimiltä. Meillä on ollut ennenkin pienimuotoista yhteistyötä ja ollaan jeesattu puolin ja toisin. Tästä mahdollisuudesta kuuluu suuri kiitos Riku Tahkon suuntaan, Jaro Kinnunen toteaa.

– Toistaiseksi olemme sopineet vain tästä tulevasta Kouvolan SM-rallista. Luonnollisesti minua kiinnostaisi ajaa tällä kalustolla ja tässä luokassa myös kesän muissakin kisoissa, mutta niiden toteutuminen vaatii uusia taloudellisia ponnistuksia.

Jarospeed-tiimi on päässyt tutustumaan uuteen kilpuriin, Mitsubishi Lancer Evo9-malliin aivan hiljattain.

– Aluksi vain tutustuin autoon ja sen käsittelyyn. Sen jälkeen olemme päässeet ajamaan kunnon treenipäivän. Kilpurin saloihin pääsin kyllä nopeasti sisään, mutta tuttu testitie on aivan eri asia kuin rallin erikoiskoe, Kinnunen tiedostaa.

Kinnunen kertoo viihtyvänsä Kouvolan vaativilla teillä, mutta lauantaina ajettavaan ralliin lähdetään maltillisilla tavoitteilla ja seuraamaan, että millaista vauhtia SM2-luokan kärkiryhmä vetää.

Lähde: Jaro Kinnusen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com