MOTORSPORT

Jaro Kinnuselle kauden ensimmäinen voitoton SM-ralli – “Sarjajohto kasvoi”

Kauden alussa Jaro Kinnunen oli ollut nopein kaksivetoisten autojen luokista ja johti selvästi SM3-luokkaa. Tämän vuoksi espoolainen sai kesän avauskilpailuun numeron 1, joka tarkoitti ladun aukaisijan roolia.

Kouvolan seudun kuivat soratiet eivät pitoa tarjonneet, joten alkumatkasta Peugeot 208 R2-kuskin vauhti riitti sijoille neljä-viisi.

– Alkupätkillä pito vaihteli paljon ja sen vuoksi rytmin saaminen oli todella vaikeaa. Nopeasti kävi selväksi, että tässä kisassa ei ollut mahdollista taistella voitosta, myönsi Jaro Kinnunen Kouvolan SM-rallin jälkeen.

Ensimmäiset kolme pätkää ajettiin huoltotauon jälkeen toistamiseen. Se auttoi alkupään kilpailijoita, jotka pääsivät myös ajamaan paremmalla pidolla. Kinnunen kirjasi EK4:lla hyvän ajan ja tiedosti mistä olisi saanut pois ne muutamat sekunnit pohja-aikaan.

– EK5:lla sattui harvinainen virhe, kun ajoin yhdessä oikeassa mutkassa urassa olleeseen kiveen ja rengas meni rikki, minuutin verran kärjestä hävinnyt Kinnunen harmitteli.

Rengasrikko pudotti Kinnusen ja kartanlukija Tuukka Shemeikan sijalle 10, josta he eivät enää pystyneet nousemaan.

– Vikalla lenkillä irtosoraa oli eniten. Silti uskoin, että olisi mahdollista ohittaa pari kilpailijaa muutaman lisäpisteen toivossa. Ajoimme mielestämme hyvin, mutta karu totuus oli pätkän jälkeen, että liukkaalla tiellä jäimme vain lisää. Itsehän pilasin kohtuullisen tuloksen, kun rikoin renkaan. Pientä positiivisuutta kisasta kuitenkin löytyi, sillä sarjajohto kasvoi neljällä pisteellä, kun toisena oleva Niko Mäkinen joutui keskeyttämään, Kinnunen totesi.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Seinäjoella 16. kesäkuuta.

– Kenties lähtönumero on taas numero 1. Haasteita varmasti tulee sielläkin olemaan, Kinnunen päätti.

SM3-luokan pistetilanne 4/7 osakilpailua

1) Jaro Kinnunen 88
2) Niko Mäkinen 55
3) Samuli Vuorisalo 54
4) Jussi Lindberg 46
5) Henri Hokkala 40

Teksti: Jarno Saari, Jaro Kinnusen tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com