MOTORSPORT

Jenkkikuski Mario Bonfante mukaan RX Academyyn – ajaa käsihallintalaitteilla

Amerikkalainen Mario Bonfante Jr liittyy tällä kaudella RX Academyn kuskien joukkoon edustaen jo viidettä kansallisuutta tulevia rallicrossin maailmanmestareita kehittävässä valmennusohjelmassa.

Kalifornialainen Bonfante ajaa RX Academyssä tällä kaudella hänelle personoitua Renault Clio Cup RX -autoa, johon on asennettu käsihallintalaitteet.

Entinen BMX- ja motorcross-pyöräilijä mursi niskansa pyöräilyonnettomuudessa 17-vuotiaana vuonna 2009 ja on C5-C6 neliraajahalvaantunut. Bonfanten motivaatio nousta huippuluokan kilpailijaksi lajissaan ei kuitenkaan onnettomuuden myötä ole hävinnyt.

Aiempaa kokemusta nelipyöräisistä 27-vuotiaalla Bonfantella on Amerikasta Road Racing -ajosta, jossa hänellä on ammattilaislisenssi. Hän on ajanut kotiseudullaan myös off roadia vaihtelevalla laitteistolla.

RX Academyyn liittyessään Bonfanten tavoitteena on kerryttää kokemusta kilpaillakseen maailman parhaiden ajajien kanssa RX2-kategoriassa ja Supercar FIA World Rallycross Championship -sarjassa.

RX Academyn johtaja Jussi Pinomäki on iloinen Bonfanten liittymisestä joukkoon.

– Olen erittäin iloinen Marion liittymisestä joukkoomme RX Academyyn tällä kaudella. Hänellä on valtava halu menestyä ja hän on määrätietoinen. Marion halu saavuttaa huipputaso lajissa on hurja – tämä on juuri sitä, mitä varten RX Academy on olemassa: autamme uusia tähtiä nousemaan ammattimaisiksi kilpailijoiksi. Kaikki RX Academyn autot ovat identtisiä Clio Cup RX -autoja. Teemme nyt töitä, jotta Mario voisi ajaa mahdollisimman mukavasti, enkä malta odottaa, että hän liiittyy uusien kuskien joukkoon ja aloittaa testaukset.

RX Academyn tiimi Set Promotion työskentelee liittääkseen Bonfanten omat käsihallintalaitteensa autoon, jotta hän voi ajaa sarjan Clio Clup RX -autoa.

Bonfanten tavoitteena on kilpailla FIA:n World Rallycross Championship -sarjassa.

Varmistuneet RX Academy -kuljettajat 2017:

#7 Kalle Markkanen (FIN)

#22 Sami-Matti Trogen (FIN)

#34 Melhem L. Abed (MEX)

#37 Mario Bonfante Jr (USA)

#46 Martins Lapins (LAT)

#47 Jesse Kallio (FIN)

#87 Troy Dowel (AUS)

Lähde: RX Academyn tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com