Jere Kalliokoski kovatasoiseen EM-sarjaan – “Tavoitteena saada ehjiä kisoja”

30.3.2020 / 17:00
Jere Kalliokoski kilpailee tänä vuonna EM-sarjassa (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin EM-sarjan Supercar-luokka tulee olemaan tänä vuonna äärimmäisen kovatasoinen. Suomalaisväriä mukaan tuo Jere Kalliokoski, jolta löytyy aiempaa kokemusta EM-sarjasta kahden kauden verran.

Rallicrossin EM-sarjan Supercar-luokkaan ilmoittautui mukaan määräaikaan mennessä yhteensä 22 kuljettajaa, kymmenestä eri maasta ja kuudella eri automerkillä. Luokan hallitseva Euroopan mestari, ruotsalainen Robin Larsson, kilpailee tänä vuonna MM-sarjassa, mutta loppupisteissä viime vuonna toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet Jean-Baptiste Dubourg, sekä Thomas Bryntesson jatkavat EM-sarjassa ja Supercar-luokassa myös tänä vuonna.

Suomalaisväriä kovatasoiseen EM-sarjan Supercar-luokkaan tänä vuonna tuo alahärmäläinen Jere Kalliokoski, 23, joka lähtee metsästämään menestystä kansainvälisiltä radoilta omalla suomalaistiimillä ja itävaltalaisen Stardin rakentamalla Ford Fiestalla. Kalliokoskelta löytyy EM-sarjasta aiempaa kokemusta kahdelta kaudelta. Vuonna 2017 hän kilpaili Albatec Racingin Peugeotilla, kun taas vuonna 2018 alla oli ranskalaisen tulokastiimin G-Forsin Renault.

– Näistä eurooppalaisista talleista sain arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten, tiedän mitä odottaa kilpailuista, EM-sarjan loppupisteissä sijat 13. ja 10. napannut Kalliokoski kommentoi tiedotteessaan.

Vuonna 2017 Kalliokoski saavutti viidestä osakilpailusta kaksi semifinaalipaikkaa ja paras sijoitus oli Ruotsin osakilpailun 10. sija. Vuonna 2018 viisi osakilpailua toivat yhden finaalipaikan ja yhteensä kolme semifinaalipaikkaa, kun taas parhaana saavutuksenaan Kalliokoski kirjautti tuolta kaudelta Ruotsin osakilpailusta viidennen sijan. Tuo viides sija on Kalliokosken uran paras kilpailusijoitus MM- ja EM-tasolla tähän mennessä.

Viime vuonna Kalliokoski nappasi pronssia niin SM-sarjasta (osallistui neljään osakilpailuun viidestä), kuin Pohjoismaiden mestaruussarjasta RallyX Nordicista. MM-sarjassa Kalliokoski ajoi Stardin väreissä Ford Fiestalla kaksi osakilpailua, Ruotsissa sijoitus oli 10. ja Etelä-Afrikassa, kauden päätösosakilpailussa, 14.

– Viime kausi oli aika tiivis, kisoja oli paljon. Pronssit eivät aivan tyydytä, olisi voinut paremminkin mennä. Tähän kauteen lähdetään kotimaisella, samalla yhteen hioutuneella tiimillä, kuin viime kaudella. Porukka on laittanut auton huolellisesti kuntoon. Laitetaan kampoihin joka kisassa ja jokaisessa startissa, Kalliokoski vakuuttaa.

Suomalaiskuljettajista rallicrossin EM-sarjan historiassa mitaleille ovat yltäneet Matti Alamäki, Seppo Niittymäki, Pekka Rantanen, Jouko Kallio, Jussi Pinomäki, sekä Jussi-Petteri Leppihalme. Viimeisin EM-sarjan suomalaisvoittaja osakilpailujen osalta on puolestaan Jesse Kallio, joka oli ykkönen Norjan osakilpailussa Super1600-luokassa kesällä 2018.

– Tiimin tavoitteena on, että saadaan ehjiä kisoja ja kauden mittaan päästään nousemaan “podiumille”. Aina kun menen radalle, menen sinne voittaakseni, Kalliokoski korostaa.

EM-sarjan Supercar-luokassa tänä vuonna mukana nähdään RX2-sarjan viime kauden mestari, sekä hopeamitalisti, ruotsalainen Oliver Eriksson ja norjalainen Ben-Philip Gundersen. Eriksson itse asiassa on RX2-sarjan kaksinkertainen mestari, kun hän kuittasi ykkössijan myös kauden 2018 päätteeksi. Eriksson hyppää EM-sarjaan isänsä Andreas Erikssonin omistaman Olsbergs MSE -tiimin Ford Fiestalla, kun taas Gundersen saa alleen JC Raceteknik -tiimin Audi S1:n, jolla Larsson voitti Supercar-luokan Euroopan mestaruuden viime vuonna.

Gundersenin CV:stä muuten löytyy jo yksi rallicrossin Euroopan mestaruus, olihan hän TouringCar-luokan ykkönen vuonna 2016. Rallin MM-sarjasta tuttu Pontus Tidemand ajoi viime vuonna rallicrossin EM-sarjan Supercar-luokassa neljä osakilpailua Eklund Motorsport -tiimin Volkswagen Beetlellä, saavuttaen kolme finaalipaikkaa ja sijoittuen kotikilpailussaan Ruotsin Höljesissä hienosti toiseksi. Nyt Tidemand osallistuu EM-sarjaan Hedström Motorsport -tiimin Volkswagen Pololla.

Rallicrossin EM-sarjan Supercar-luokka 2020

Kuljettajat

Ales Fucik (CZE) Volkswagen Polo
Andrea Dubourg (FRA) Peugeot 208
Andreas Carlsson (SWE) Renault Clio
Andri Oun (EST) Ford Ka
Attila Mozer (HUN) Peugeot 208
Ben-Philip Gundersen (NOR) Audi S1
Dan Öberg (SWE) Volkswagen Scirocco
David Nordgård (NOR) Ford Fiesta
Enzo Ide (BEL) Audi S1
Jean-Baptiste Dubourg (FRA) Peugeot 208
Jere Kalliokoski Ford Fiesta
Linus Westman (SWE) Ford Fiesta
Mandie August (GER) Seat Ibiza
Oliver Eriksson (SWE) Ford Fiesta
Philip Gehrman (SWE) Volkswagen Polo
Philippe Maloigne (FRA) Renault Clio
Pontus Tidemand (SWE) Volkswagen Polo
Sondre Evjen (NOR) Volkswagen Polo
Tamas Karai (HUN) Audi S1
Thomas Bryntesson (NOR) Volkswagen Polo
Tobias Daarbak (DEN) Ford Fiesta
Ulrik Linnemann (DEN) Ford Fiesta

Kilpailukalenteri

16.-17.05. Spa-Francorchamps, Stavelot, Belgia
13.-14.06. Hell, Norja
04.-05.07. Höljes, Ruotsi
05.-06.09. Loheac, Ranska
19.-20.09. Riika, Latvia

Euroopan mestarit 2011-2019

2011 – Sverre Isachsen (NOR) Ford Focus
2012 – Timur Timerzyanov (RUS) Citroen DS3
2013 – Timur Timerzyanov (RUS) Citroen DS3
2014 – Robin Larsson (SWE) Audi A1
2015 – Tommy Rustad (NOR) Volkswagen Polo
2016 – Kevin Hansen (SWE) Peugeot 208
2017 – Anton Marklund (SWE) Volkswagen Pol
2018 – Reinis Nitiss (LAT) Ford Fiesta
2019 – Robin Larsson (SWE) Audi S1

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit