Jere Kalliokoski uuden G-Fors-tallin ensimmäinen kuljettajakiinnitys

23.11.2017 / 09:15
Jere Kalliokoski kilpaili kaudella 2017 Albatec Racingin tallissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin EM-sarjaan ensi kaudella liittyvän ranskalaisen G-Fors-tallin ensimmäinen kuljettajakiinnitys on rallicrossin Suomen mestaruuden SuperCar-luokassa kaudella 2016 voittanut Jere Kalliokoski.

Suomen mestaruuden viime kaudella, sekä tällä kaudella SM-hopeaa saavuttanut Jere Kalliokoski, 20, debytoi rallicrossin EM-sarjassa tänä vuonna kilpaillen skotlantilaisen Albatec Racingin tallissa. Debyyttikausi toi viidestä osakilpailusta semifinaalipaikan Norjassa ja Ruotsissa. EM-sarjan loppupisteissä Kalliokoski oli 13.

– En saavuttanut sellaisia tuloksia kuin odotin. Ensi vuonna tähtäin on olla top viidessä EM-sarjassa ja päästä säännöllisesti finaaliin, Kalliokoski kommentoi G-Forsin tiedotteessa.

Mennyt kausi on nyt taakse jäänyttä elämää ja alahärmäläinen onkin kääntänyt katseet jo ensi vuoteen.

– Odotan innolla ensi kautta uuden G-Forsin tiimin kanssa. Auto ja talli ovat uusia, mutta meillä on tiimissä erittäin kokeneita ammattilaisia. Olen luottavainen, että olemme kilpailukykyisiä heti ensimmäisestä kisasta lähtien, kun kausi starttaa huhtikuun puolivälissä Espanjan Barcelonasta. Odotan malttamattomana pääseväni kokeilemaan autoa ensi kerran alkuvuodesta 2018, Kalliokoski sanoo.

G-Forsin tallipäällikkönä tulee toimimaan suomalainen Atte Varsta, joka tänä vuonna toimi Albatec Racingin general managerina.

– Ensi vuosi on Jeren toinen peräkkäinen kausi yhdessä minun ja teknisen johtajan Stephane Orren kanssa. Näimme jo vuosi sitten ensi testissä, että Jerellä on tarvittava potentiaali tulla lajin mestariksi tulevaisuudessa. Tänä vuonna Jere ei saavuttanut sitä tulosta jonka ansaitsi, mutta uskomme että ensi kaudella hän näyttää kaikille kykynsä, Varsta vakuuttaa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit