MOTORSPORT

Jere Pensaan SM-debyytti päättyi pettymykseen – “Kone sammui kerrasta poikki”

Laihialaisen Jere Pensaan ensimmäinen ralli SM-sarjan Suomi Cupin V1600-luokassa jäi lyhyeksi Mikkelissä viime viikonloppuna.

Perjantai-iltana käynnistynyt ralli lähti Pensaan ja kartturi Jouni Saarijärven osalta hienosti liikkeelle. Lauantain kuuden erikoiskokeen urakasta ei sitten yksikään ehtinyt valmiiksi, kun autosta loppui veto rallin toisella erikoiskokeella.

– Kyllä harmittaa vietävästi. Olisi kerrankin ollut hienot tiet, eikä mitään autosuunnistuspolkuja, ja sitten matka tyssäsi jo ennen kuin päästiin kiinni kunnon kisarytmiin. Veto loppui täydestä vauhdista, niin kuin olisi lyöty jarrut pohjaan. Kone sammui kerrasta poikki, eikä se sen jälkeen enää käynnistynyt. Luultavasti se oli bensapumppu mikä irtisanoi sopimuksen, selvitti Pensas.

Mikkelissä ensimmäisen yleisen luokan SM-rallinsa nuotittanut Pensas oli tyytyväinen kaikkeen siihen mitä rallin avauspäivä perjantai toi tullessaan.

– Nuotittaminen osui hyvin kohdalleen. Ensimmäinen erikoiskoe lähti heti hienosti liikkeelle. Luokkapohjat ykköspätkälle antoivat itseluottamusta lauantain erikoiskokeille. Jo pelkästään nuoteista ajamisen kannalta olisi ollut kehittävää päästä ajamaan ralli loppuun saakka. Nyt jäi monta hienoa pätkää ajamatta, Pensas harmitteli.

Seuraavan kerran Pensas ja Saarijärvi jahtaavat V1600-luokan Suomi Cup -pisteitä vajaan kahden viikon kuluttua rallin SM-sarjan talvikauden finaalissa Joensuussa maaliskuun 3. päivänä.

Teksti: Pensas Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com