MOTORSPORT

Jere Pensas avaa kesäkauden sunnuntaina Nummelassa – “Paras vain luottaa vanhaan tuttuun rytmiin”

Rallisprintin SM-sarjan V1600-luokan Suomi Cup kulki talven osakilpailuissa Jere Pensaan tahdissa. Kuljettajan itsensä varovaisista kommenteista huolimatta laihialainen on myös vahva ennakkosuosikki luokkavoittajaksi sunnuntaina asfaltilla ajettavassa Vihdin osakilpailussa.

Jere Pensas, 18, valmistautui tulevaan kilpailuun pari päivää ennen starttia.

– Torstaina olin testaamassa auton asfalttisäädöt Lapuan Ala-Talkkari -radalla. Auto tuntui olevan kaikin puolin kunnossa sunnuntain kisaa varten. Auton puolesta voin hyvillä mielen startata kesäkauden ensimmäiseen asfalttikisaan, Renault Meganea kuskaava Pensas kommentoi testien jälkeen.

Vihdin Nummelan keskustan kupeessa ajattava asfalttireitti on Pensaalle uusi tuttavuus, eikä laihialainen ota siellä menestymisestä ennakkopaineita.

– Paha sanoa vielä kuinka hukassa sunnuntaina ollaan. Ei ole mitään ihme kikkoja yritetty keksiä. Paras on vain luottaa vanhaan tuttuun rytmiin, niin eikö se vauhti sieltä jostakin taas löydy. Olisi se tietenkin rentoa aloittaa kesäkausi voitolla, Pensas sanoo.

Talvella V1600-luokassa ajoi vain muutama kilpailija. Nyt Nummelassa Cup-pisteiden kimppuun käy toistakymmentä kuljettajaa ja se on Pensaan mieleen.

– Se on pelkästään hyvä asia, kun luokassa on paljon kuskeja. Silloin on pakko puristaa molemmilla vedoilla sitä parasta mitä osaa. Varmisteluihin ei ole varaa. Nopeimpien kilpakumppaneiden lisäksi joku voi vetää riskillä ja saada huippuajan, Pensas kuvailee.

Vihdin SM-rallisprintin jälkeen Pensas Racingin miehistöllä riittää vipinää koko toukokuulle. Vajaat pari viikkoa Vihdin kisan jälkeen Pensas urakoi Kouvolan SM-rallissa ja siitä heti seuraavana viikonloppuna asfaltti vinkuu Kauhajoen SM-rallisprintissä.

Teksti: Pensas Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com