Jere Pensas hakee jatkoa Pohjanmaan onnistumiselle – “Riskillä emme lähde tulosta hakemaan”

31.8.2018 / 20:58
Jere Pensas ja Jouni Saarijärvi Seinäjoen SM-rallissa kesäkuussa (Kuva: JiiVee Korpela).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan V1600-luokan kärkisijojen kahinat tiivistyvät, kun rallisarja siirtyy syyskaudelle. Edellisessä osakilpailussa Pohjanmaa Rallissa kesäkuussa luokkavoittoon kurvaillut Jere Pensas uskoo vauhtinsa riittävän lauantaina, kun SM-sarjan kuudes osakilpailu päästellään Huittisten ja Sastamalan ympäristössä.

Kaluston, Renault Meganen, puolesta Jere Pensas ja kartanlukija Jouni Saarijärvi lähtevät ralliin luottavaisin mielin. Kuljettajan kohdalla oli kuitenkin pientä sanottavaa kilpailua edeltävänä torstaina.

– Pientä kuumeentynkää ja flunssaista oloa on ollut päivän, parin verran. Tämän hetken olo on kuitenkin ihan siedettävä. Jos olo heikkenee, se varmaan saattaa vaikuttaa ajamiseen, mutta ei nyt murehdita sitä. Otetaan jotakin troppia, niin eivätköhän flunssan oireet siitä pehmene, Pensas suunnitteli.

Tulevan rallin tiestö ei vähäisestä rallikokemuksesta johtuen ole Pensaalle tuttua, mutta jonkinlainen mielikuva nuorella miehellä on siitä millainen reitti on selvitettävänä.

– Huittisissa olen ollut ajamassa rallisprinttiä, jonka reitti oli isoa ja nopeaa tietä. Jotakin sellaista kuvittelisin olevan tulossa. Eihän siinä mitään, oli reitti minkälainen tahansa niin uskon, että löydämme sopivat nuotit kaikkiin paikkoihin, Pensas heittää kokeneen kartturin Saarijärven suuntaan.

Rallikokemuksen karttuessa Pensas on ajanut nousujohteista kautta. Siihen laihialainen tähtää myös tulevan lauantain kahinoissa.

– Olen kauden aikana pitänyt Jani Lahtista vauhdin mittarina. Pystyimme Pohjanmaa Rallissa voittamaan hänet, enkä näe mitään syytä ettemmekö voisi ajaa häntä vastaan myös lauantaina. Riskillä emme kuitenkaan lähde tulosta hakemaan. Yritämme löytää samanlaisen otteen kuin edellisessä rallissa, niin eiköhän siitä hyvä tule, Pensas päätti.

Teksti: Pensas Racingin tiedote


Facebook kommentit