MOTORSPORT

Jere Pensas janoaa Joensuusta kauden avauspisteitä – “Laitetaan kaikki osaaminen peliin”

Rallin SM-sarjassa Suomi Cup -pisteistä Renault Meganella V1600-luokassa kilpaileva Jere Pensas lähtee lauantaina kadonneiden pisteiden hakuun Joensuun SM-ralliin. Edellisestä osakilpailusta kautensa aloittanut laihialainen keskeytti Mikkelissä helmikuussa teknisen vian vuoksi. Nyt Joensuun Itärallissa laihialainen iskee tosissaan kauden avauspisteiden kimppuun.

Mikkelin SM-rallissa jo toisella erikoiskokeella sähkölaitteiden ongelmien vuoksi keskeyttäneet Jere Pensas ja kartanlukija Jouni Saarijärvi ovat Joensuun SM-rallissa altavastaajina kilpakumppaneihin nähden. Erikoiskokeilla nuoteista ajetut kilometrit ovat talvella jääneet vähiin, eikä niitä ennestäänkään ole paljoa, Pensaan täytettyä 18 vuotta viime syksynä. Pensas ja Saarijärvi lähtevät kuitenkin luottavaisena Itärallin vaativille erikoiskokeille.

– Mikkelissä tehtiin hyvät nuotit joita ei sitten kuitenkaan päästy kisatilanteessa käyttämään kuin puolitoista pätkää. Harmittaa tietenkin, kun kisakilometrit ovat talven ajalta vähäiset. Ei kuitenkaan muistella vanhoja, vaan lähdetään hakemaan ne kauden ensimmäiset pisteet Joensuusta, Pensas painottaa.

– Kun kisakilometrit ovat jääneet vähiin, olemme paikanneet puutteita nuottiharjoituksilla ja testivedoilla rallin harjoituspätkällä. Eivät ne tietenkään puuttuvia erikoiskokeita täysin korvaa, mutta tuntuma nuottiin ja kilpailemiseen on hyvä. Laitetaan Joensuussa kaikki osaaminen peliin ja ajetaan V1600-autojen korkeimmista pisteistä, Pensas päätti.

Tämän kauden rallin SM-sarjan kolmas ja talvikauden hyvästelevä Itäralli käynnistyy Joensuun matkustajasatamasta lauantaina 3. maaliskuuta kello 10.01. Päivän kuudelle erikoiskokeelle kertyy mittaa yhtensä 102 kilometriä. Ensimmäiset kilpailijat ovat takaisin matkustajasatamassa noin kello 17.45 aikoihin.

Teksti: Pensas Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com