Jere Pensas jatkaa nuorten Suomi Cupin kärjessä

8.5.2017 / 11:24
Rallisprintin nuorten Suomi Cup -luokan hallitseva mestari, Jere Pensas, on vahvasti kiinni tittelissä myös kuluvalla kaudella. (Kuva: JiiVee Korpela)

[ A- ] / [ A+ ]

Jere Pensas oli tutussa vireessä kun rallisprintin SM-sarja siirtyi kesäkauteen Raahen asfaltilla. Nuorten luokassa kilpaileva Pensas piiskasi Renault Meganen heti ensimmäisellä vedolla muilta karkuun. Selkeä luokkavoitto Raahessa kasvatti laihialaisen etumatkaa nuorten Suomi Cup -luokan kärkipaikalla.

Aurinkoisessa, mutta kalseassa kelissä läpiviety kisa käynnistyi Pensaan kohdalla ensimmäisen kierroksen huippuvedolla. Laihialainen selvitti reitin yli viisi sekuntia toiseksi ehtinyttä nopeammin.

– Rata sopi Meganelle tosi hyvin. Heti ensimmäisistä mutkista alkaen kaikki osui hienosti kohdilleen. Koko reitti meni puhtaasti läpi. Ei sattunut mitään mainittavaa mokaa. Mieleen jäi vain muutama paikka, missä otin ehkä vähän liikaa vauhtia pois, tilitti Pensas avauskierroksen huippuvetoa.

Toiselle nykäisylle Pensas lähti vailla paineita. Ykköskierroksen aika oli niin hyvä, että pienikin petraus aikaan täytyi riittää lopullisen listan kärkeen. Toisin kuitenkin meni. Toinen noteeraus oli 0,7 sekuntia ensimmäistä hitaampi.

– Heti reitin alussa piha-alueen kierrossa auto lähti liippiin. Ei tilanteessa mitään vaaran paikkaa ollut, mutta kun perä karkasi alta, ajolinjan korjaaminen tappoi vauhtia ja se leikkasi aikaa. Yritin vain vetää lopun reitistä rauhallisesti, ettei tule muita virheitä. Onneksi ensimmäisen kierroksen veto oli niin hyvä, että virheestä huolimatta luokkavoitto irtosi lähes kahdella sekunnilla.

– Kauden alun ongelmista huolimatta tilanne pistetaulukossa on nyt aikataulussa. Raahen mennessä johdin nuorten luokkaa pisteellä. Nyt kisan jälkeen ero toisena olevaan on kolme pistettä.

Seuraavan kerran rallisprintin SM-sarjassa kilpaillaan kuluvan kuun 28. päivänä Kauhajoella. Nuorten Suomi Cup -luokkaa johtavalle Pensaalle viikonloppu on kiireinen. Kauhajoen kisaa edeltävänä päivänä laihialainen kurvailee rallia Oripäässä jahdaten sieltä nuorten Cup-pisteitä.

Lähde: Jere Pensaan tiedote


Facebook kommentit