Jere Pensas tyytyväinen Kouvolan SM-rallin antiin – “Saimme sitä mitä lähdimme hakemaan”

24.5.2018 / 10:39
Jere Pensaan kiireinen kilpailukausi jatkui Kouvolan sorateillä (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Kouvolassa ensimmäistä kertaa sorateiden SM-rallia yleisessä luokassa päästellyt Jere Pensas otti kahdeksan erikoiskokeen kilpailusta tärkeät pisteet.

V1600-luokan Renault Meganella yhdessä kartanlukija Jouni Saarijärven kanssa Jere Pensas kurvaili luokan kolmanneksi.

– Saimme rallista juuri sitä mitä lähdimme hakemaan, ison määrän lisää kokemusta nuoteista ajamiseen ja pystyimme koko kisan ajan nostamaan vauhtia ilman riskejä. Koko ralli vietiin läpi perusvarmalla suorituksella, Pensas kertoi.

– Ajollisesti loppupuolen pätkät menivät alkua paremmin. Rallissa oli kaksi aika raakaa pätkää näin ensimmäisiä nuottikisoja ajatellen. Nekin sujuivat kuitenkin hienosti ja se antaa lisää uskoa, että etenemme oikeaan suuntaan. Vauhtimme luokan pohja-aikoihin verrattuna kaventui kisan aikana.

Pensaan suorituksen arvoa nostaa se, että ennen Kouvolan rallia nuori mies ei päässyt testaamaan kisapirssiään lainkaan sorapinnalla. Edellinen kisa oli ollut asfalttirallisprint toukokuun alussa.

– Nyt on juuri meneillään kiireiset viikot. Heti tämän rallin jälkeen auton alusta pitää taas muuttaa asfalttisäätöihin ensi viikonlopun SM-rallisprinttiä varten. Se kun on ajettu, niin ei ole pitkää aikaa, kun seuraavaksi ajetaan V1600 -luokan Suomi Cup -pisteistä Pohjanmaa Rallissa, Pensas taustoittaa ohjelmaansa.

Rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu, Pohjanmaa Ralli, kurvaillaan Seinäjoen ympäristössä lauantaina 16. kesäkuuta.

Teksti: Pensas Racingin tiedote


Facebook kommentit