Jesse Kallio yötauolle luokkajohdossa – “Yksi etappi taas saavutettu”

11.5.2019 / 20:42
Jesse Kallio näytti muille perävaloja lauantain alkuerissä (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin RX2-luokassa kaksi viikkoa sitten Espanjan Barcelonassa debytoinut ja heti kolmanneksi sijoittunut Jesse Kallio jatkoi hienoja otteitaan myös kauden toisessa osakilpailussa Belgian Spassa. Olsbergs MSE -tallin suomalaiskuljettaja oli lauantain alkuerissä ykkönen.

Jesse Kallio, 19, ajoi Span legendaarisella radalla Belgiassa lauantaina ensimmäisessä alkuerässä koko porukan nopeimman ajan ja kun toisesta alkuerästä tuli toiseksi nopein aika, komeilee Kallion nimi kokonaistilanteessa kahden ajetun alkuerän jälkeen ykkösrivillä.

– Tosi hieno päivä! Heti treeneissä ihan hyvä kyyti. Vähän katsottiin missä pystyy parantamaan. No ensimmäinen erä lähti sitten todella hyvin käyntiin. Hyvä lähtö ja tosi puhdas ajo ilman suurempia virheitä. Nopein aika ja erävoitto. Yksi etappi taas saavutettu. Ja lauantain jälkeen ensimmäistä kertaa pistejohdossa, kyllä se mieltä lämmittää, Kallio kommentoi UrheiluUutiset.comille.

Ensimmäisessä alkuerässä Kallio ajoi lähes puolitoista sekuntia nopeammin kuin hänen tallikaverinsa, RX2-luokan hallitseva mestari ja pistejohtaja Oliver Eriksson. Kalliolle alkuerävoitto oli uran ensimmäinen tässä luokassa ja se tuli viidennessä alkuerässä. Espanjassa, kauden avauksessa, ajetuissa alkuerissä Kallio oli parhaimmillaan toinen, lauantain molemmissa alkuerissä.

– Toki hyvä fiilis, kun oli puhdas ajo. Piti oikein kysyä uudestaan radion kautta, että olinko ensimmäinen vai toinen, Kallio naurahti kertoessaan ettei vielä maaliin tulon jälkeen tiennyt ajaneensa ylivoimaisen kärkiajan.

Toisessa alkuerässä Kallio starttasi ensimmäisen alkuerälähdön tavoin ykkösruudusta ja tällä kertaa vastus oli kivenkova, kun vierelle asettuivat muun muassa tallikaverit Eriksson ja Fraser McConnell, sekä Ben-Philip Gundersen. Gundersen onnistui nousemaan startin jälkeen kärkeen ja Kallio otti paikkansa norjalaisen takaa. Tässä järjestyksessä tultiin myös maaliin. Eriksson kärsi rengasrikon ja putosi heikon tuloksen myötä kokonaistilanteessa kuudenneksi.

– Gundersen sai tosi hyvän startin keskeltä. Koitin pysyä siinä perässä ja hyvin pysyinkin. Sitten kun menin lisälenkille, niin hieman missasin jarrutuspaikan ja meni hieman leveäksi. Siinä meni ehkä sen verran aikaa, että hävittiin voitto siinä erässä. Mutta toinen sijakin on hyvä ja aina kun on kolmen joukossa, niin tietää, että on korkealla kokonaistuloksissa, Kallio muistuttaa.

Kallio siis johtaa alkueräpisteissä kahden alkuerän jälkeen, mutta Gundersen on vain kolmen pisteen päässä. Sen sijaan kärkikaksikon takana ei juurikaan uhkaajia ole, sillä 77 pisteessä olevat William Nilsson, Vasiliy Gryazin, McConnell ja Eriksson ovat jääneet Kalliosta jo 18 pisteen päähän. Mikäli Kallio onnistuu säilyttämään paikkansa kahden kärjessä myös sunnuntain alkuerien jälkeen, niin se tietäisi semifinaalilähtöön paalupaikkaa.

– Kyllä, siihen tähdätään. Kahdessa viimeisessä lähdössä virheetön ajo, niin sillä ollaan jo korkealla. Tiukkaa tulee olemaan, paljon on nopeita kuskeja, Kallio korosti.

Belgian Spassa ajetaan nyt ensimmäistä kertaa rallicrossia ja uusi rata keräsi lauantaina laajalti kehuja kuljettajilta. Myös Kallio allekirjoittaa kehut, tosin hieman kritisoitavaakin löytyy.

– Rata on hyvä profiililtaan, tosi makea ja stadionmainen. Mutta hieman on soraosuuksien kanssa ongelmia, niihin tulee aika rajua röykkyä. Siellä saa olla tosi tarkkana, Kallio päätti.

Sami-Matti Trogen jäi ensimmäisessä alkuerässä sijalle 11, mutta toisen alkuerän lähtövoitto ja viidenneksi nopein aika nostivat lohjalaisen kokonaistilanteessa yhdeksänneksi. Trogenilla on eroa kolmanteen sijaan vain viisi pistettä, joten Set Promotion -tallin kuljettajalla on vielä sunnuntaina kaikki mahdollisuudet kohentaa sijoitustaan kohti semifinaaleja mentäessä.

RX2-luokan kolmannet ja neljännet alkuerät, semifinaalit, sekä finaali ajetaan sunnuntaina.

RX2-luokan tilanne 2/4 alkuerää ajettu

1) Jesse Kallio 95
2) Ben-Philip Gundersen (NOR) 92
3) William Nilsson (SWE) 77
4) Vasiliy Gryazin (RUS) 77
5) Fraser McConnell (JAM) 77
6) Oliver Eriksson (SWE) 77
7) Simon Olofsson (SWE) 76
8) Anders Michalak (SWE) 75
9) Sami-Matti Trogen 72
10) Damien Meunier (FRA) 69
11) Jimmie Walfridson (SWE) 67
12) Steven Volders (BEL) 66

———-

13) Albert Llovera (AND) 64

Sunnuntain aikataulu

10.00 – Lämmittely
11.15 – 3. alkuerät (RX2, Supercar)
12.10 – 4. alkuerät (Super1600, RX2, Supercar)
14.50 – Semifinaalit (Super1600, RX2)
15.20 – Finaali (Super1600)
16.00 – Semifinaalit (Supercar) ja finaali (RX2)
16.30 – Finaali (Supercar)
16.50 – Palkintojenjako

Kaikki ajat Suomen aikoja!

 

 

Lue myös! Wimanilta sensaatiomainen paluu rallicrossin pariin – “Pystytään vielä kiristämään” (11.5.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit