MOTORSPORT

Jesse Turusen paluu SM4-luokkaan – “Kaksi vuotta enemmän tai vähemmän vastustaessa”

Jesse Turunen tekee paluun rallin SM-sarjaan tänä viikonloppuna.

Kouvolassa ajettava rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu toimii Jesse Turuselle näyttämönä, missä vauhtia tullaan mittaamaan paluumuuttajan roolissa.

– Kaksi vuotta on mennyt enemmän tai vähemmän vastustaessa, joten looginen lopputulema oli tämä. Palataan Hondan rattiin ja lähdetään nauttimaan kilvanajosta, toteaa Turunen yksiselitteisesti.

Erityinen huomio on juurikin Hondassa ja siihen liittyvässä historiassa, sillä joensuulainen vei kyseisellä autolla nimiinsä SM4-luokan Suomen mestaruuden kaudella 2016. Perinteiseen tapaan tällaisilla autoilla on ollut markkinansa kilpailukykynsä vuoksi, mutta Turunen päätti, ettei autosta luovuta.

Kehitysideoita oli kertynyt listaksi saakka, kun kokemusta autosta, sekä ajamisesta karttui. Ne jäivät kuitenkin odottamaan aikaansa, sillä Turusen kaasujalka sai mestaruusvuoden jälkeen käskyttää niin Hyundain R5-, kuin Citroen C2 R2 -autoakin.

– Komeita vuosia olivat, jälkimmäinen kylläkin vastustamisen määrässä. Mutta oppia sain monelta eri taholta ja tulihan siitä jotain otettua ihan omaan talliin saakka. Nyt Hondaa on saatu kevennettyä ja varsinkin alusta on kokenut huimaa kehitystä eteenpäin, väittäisin, että auto on ominaisuuksiltaan jo lähellä R2-luokan kilpuria, Turunen paljastaa.

Turusen vahva käsitys kilpailukyvystä asettaa riman korkealle ja hän myöntää avoimesti, että vain voitto tarjoaa vastinetta odotuksille. Auton testaaminen sujui odotusten mukaisesti ja kokemuksen kerääminen uudentyyppisestä renkaasta on nostanut vauhtia. Kilpailukykyisten tekijöiden lisäksi esiin nousee myös yksi seikka ylitse muiden: kisafiilis Kouvolan SM-ralliin lähdettäessä kuvastaa pikkupoikaa karkkilaarin äärellä.

Teksti: Jani Salonen, Jesse Turusen tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com