Jesse Turusen pitkä odotus päättyy Tahkorallissa: “Ei ainakaan innon puutteesta jää kiinni”

11.3.2017 / 07:20
Hyundai i20 R5 tekee ensiesiintymisensä Suomen ralliteillä lauantaina Tahkorallissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Yksi Tahkorallin seuratuimmista yhdistelmistä tulee ehdottomasti olemaan viime kauden SM4-luokan Suomen mestari Jesse Turunen yhdessä Hyundai i20 R5 -auton kanssa, joka lauantaina tekee ensiesiintymisensä kotimaisilla ralliteillä.

Rallybaron tiedotti vuonna 2016 markkinoille tulleen uuden Hyundain R5-luokan auton hankkimisesta Suomen ralliteille ja vuoden 2017 SM-sarjaan jo viime vuoden lokakuussa, mutta vasta nyt uusi auto nähdään siis ensimmäistä kertaa tositoimissa. Jesse Turunen kartanlukijansa Kari Kallion kanssa kilpailee lauantaina rallin SM-sarjan kauden kolmannessa osakilpailussa, Tahkorallissa.

Odottavan aika tunnetusti on pitkä ja rallin aattona varikolla nähtiinkin iloisesti hymyilevä Turunen, kun odotus vihdoin ja viimein on päättymässä.

– Kyllä tätä on odotettu jo pitkän aikaa. Ei ainakaan innon puutteesta jää kiinni. Päinvastoin, ehkä pitää hieman yrittää hillitä tässä vaiheessa, Turunen hymyili perjantai-iltana, kun samaan aikaan selän takana tiimin mekaanikot tekivät vielä viime hetken viimeistelyjä kalustolle tulevaa rallia varten.

Alkuvuoden SM-ralleissa Tunturi- ja Vaakunarallissa Turunen kilpaili Subarulla.

– Toki kaikkein ihanteellisin tilanne olisi ollut jos olisi koko kauden päässyt ajamaan Hyundailla, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan, Turunen muistuttaa.

 

Kuva: Jari Nurminen

Jesse Turunen pohti tulevaa Hyundai-debyyttiään rallin aattona Tahko Event Parkissa (Kuva: Jari Nurminen).

 

“Viiden parhaan joukkoon pätkäajoissa saattaa yltää”

Vaikka uusi auto saapuikin Suomeen vasta pieni hetki ennen Tahkorallia, niin aivan kylmiltään Turusen ei toki tarvitse tulevaan kisaan lähteä.

– Hieman yli 100 kilometriä on ajettu testiä. Ei sitä varmaan ikinä saa tarpeeksi ajettua mitä tarve olisi, mutta ihan hyvä pohja kuitenkin ja hyvän maun jätti. Nyt on sellainen olo, että pitää päästä tositoimissa kokeilemaan.

Tulostavoitteiden suhteen Turunen on vielä tässä vaiheessa maltillinen.

– Ei nyt varsinaisesti (tulostavoitetta). Mutta kyllä uskon, että jos hyvin onnistuu, niin viiden parhaan joukkoon pätkäajoissa saattaa yltää. Taso on kova ja sinne tottakai moni muukin pyrkii.

Ensimmäistä kertaa uudella autolla tositoimiin suuntaava Turunen aikoo lähteä tulevaan ralliin ns. fiksulla taktiikalla.

– Pitää se vähän lähteä tunnustellen liikkeelle ja katsotaan sitten miltä se tuntuu. Sitten jos tuntuu mukavalta, niin annetaan mennä. Lähtötasotestinä olen tätä pitänyt loppukautta varten, katsotaan missä mennään ja miten paljon vaatii vielä treeniä, että päästään lähemmäksi kärkeä, Turunen taustoittaa.

Tahkorallin jälkeen seuraava SM-ralli ajetaan toukokuussa Riihimäellä ja sen jälkeen ajettavassa kesäkauden toisessa osakilpailussa Turusen mukaan on jo sitten tavoitteet asetettu korkeammalle.

– Kouvolassa pyritään ainakin olemaan lähempänä kärkeä.

Tahkorallin tulevasta kilpailureitistä Turunen on nuotitusjakson perusteella varsin mielissään.

– Tiet oli hyvässä kunnossa. Tosi vauhdikkaat tiet ja ei missään nimessä helpot. Olen aina tykännyt tämän seudun teistä. B-junnuna aloitin täällä ajamaan vuonna 2007, Turunen muisteli ralliuransa 10:n vuoden takaisin tapahtumia.

Tahkorallin startti tapahtuu lauantaina kello 10.01 ja ensimmäinen erikoiskoe pyörähtää käyntiin kello 10.29. Yksipäiväisen kilpailun menestyjät ovat selvillä alkuiltaan mennessä.

Lue myös! Jesse Turunen uudesta Hyundaistaan: “Väkisin vetää suupielet hymyyn” (4.3.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit