Joensuun MM-osakilpailu lähestyy

30.3.2024 / 19:21

[ A- ] / [ A+ ]

Joensuun raviradalla ajetaan parin viikon päästä snowcrossin MM-sarjan toinen osakilpailu. Odotukset suomalaismenestykselle ovat korkealla.

Snowcrossin MM-sarja alkoi Turkista ja seuraava osakilpailu ajetaan Joensuussa 13.–14.4., kun kaupunki isännöi ensimmäistä kertaa MM-osakilpailua. Viime vuodesta poiketen Snowcross MM-sarja käsittää tällä kaudella kolme osakilpailua; kilpailut ajetaan Turkissa, Suomessa ja Norjassa.

Viime vuonna MM-kullan voitti rovaniemeläinen Aki Pihlaja, joka on ajanut MM-sarjan lisäksi ammattilaisena Pohjois-Amerikassa. Nyt Pihlajalla on tittelin puolustuksen paikka ja kun ensimmäinen osakilpailu jäi hallitsevalta mestarilta väliin, hän lähtee varmasti voitto mielessä kisaamaan.

Sarjaa johtaa Turkin osakilpailun jälkeen norjalainen Magnus Reiten ja taistelu tittelistä tulee olemaan kovaa Joensuussa.

Joensuun osakilpailussa kilpaillaan ensimmäistä kertaa naisten MM-sarjaa. Suomalaisittain kovin nimi on varmasti SM-viikolla kultaa voittanut Saga Forsell. Kotikisaansa starttaava Forsell on Snowcross Super Leaguessa neljän osakilpailun jälkeen Pro Women -luokassa neljäntenä, kun kaksi osakilpailua on jäljellä.

Lisäksi sekä Suomen että Norjan osakilpailuissa ovat mukana myös EM-sarjan kilpailijat.


Facebook kommentit