MOTORSPORT

Johan Ahokkaalle Legends-luokasta voitto ja kolmas sija – “Vehkeet rupeavat taas rokkaamaan”

Legends-luokka tarjosi jälleen yleisölle nähtävää koko rahan edestä. Voittomarginaalit eivät Ahvenistolla kasvaneet yhdessäkään lähdössä suuriksi, vaan ykköspaikasta taisteltiin viimeisiin mutkiin saakka. Viikonlopun kärkikolmikkoon mahtui kaksinkertainen Suomen mestari, Baltian mestari, sekä Semipro-luokan maailmanmestari. Legends-autot ajoivat Hämeenlinnan Ahveniston juhlaviikonloppuna yhteensä kolme kilpailulähtöä.

Lauantain lähdön vei nimiinsä hallitseva mestari Henri Tuomaala, mutta sunnuntaipäivä oli APR Competition tiimin Johan Ahokkaan ja Mathias Hertenin juhlaa. Vuoden 2014 Legends Trophy -mestarin Johan Ahokkaan viime kausi oli tuskien taivalta teknisten ongelmien vuoksi, mutta nyt mies otti pitkästä aikaa ykköspaikan takaisin haltuunsa voittamalla sunnuntain ensimmäisen lähdön.

– Ykköslähtö oli tiukka, oli kovaa vääntöä Vartiaisen Jessen kanssa. “Henkka” (Henri Tuomaala) ja “Mattis” (Mathias Herten) olivat heti perässä kiinni. Kerran Jesse kävi jo ohi, mutta kuittasin hänet suolenkillä uudestaan. Oli hienoa ottaa kauden ensimmäinen voitto. Vehkeet rupeavat taas rokkaamaan ja tiimillä menee muutenkin hyvin, myhäili voitostaan tyytyväinen Ahokas.

Ahokas kiitteli myös Ahveniston juhlakilpailun tunnelmaa ja kehui rataa mieleisekseen.

– Ahveniston rata on todella hieno. Hienoa olla ajamassa täällä Ahveniston 50-vuotisjuhlakilpailussa ja ennen kaikkea olla podiumilla. Ollut hieno viikonloppu.

Mathias Hertenin voitto meinasi jo lipsahtaa käsistä, kun Henri Tuomaala kuittasi kilpailun loppupuolella kärkeen. Herten oli kuitenkin asennoitunut voittamaan ja ylitti lopulta sinikeltaisella autollaan maaliviivan ensimmäisenä.

– Aivan mahtavat fiilikset. Ensin perjantaina minulla hajosi treeneissä kone ja kolmannessa treenissä ajoin seinään. On ollut siis todella tapahtumarikas viikonloppu. Eilen olin toinen, tänään ensin neljäs ja nyt voitto. Tämä voitto maistuu erittäin hyvälle, nyt on hyvä jatkaa, Herten riemuitsi.

Herten ja Tuomaala ovat tällä hetkellä Legends Trophy -pistetilaston taistelupari, sillä Tuomaala johtaa sarjapisteissä Herteniä vain kolmen pisteen erolla.

Legends ja 2. kilpailulähtö

1) Johan Ahokas 14.56,678
2) Jesse Vartiainen + 0,097
3) Henri Tuomaala + 0,368

3. kilpailulähtö

1) Mathias Herten 15.02,921
2) Henri Tuomaala + 1,697
3) Johan Ahokas + 2,171

Lähde: FTCC:n tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com