Jokamiesluokan talvimestaruus ratkaistaan Rovaniemellä – Viivalla mm. Joni Wiman ja Kosti Katajamäki

25.3.2017 / 11:34
Joni Wiman on valmiina Fiatin ja Opelin kanssa JM-talvimestaruuskisaan Rovaniemellä.

[ A- ] / [ A+ ]

Jokamiesluokan talvimestaruus ratkaistaan viikonloppuna Rovaniemellä. Kilpailuun ilmoittautui 261 osallistujaa. Nimilistasta löytyvät mm. hieman kirkkaampiin parrasvaloihin tottuneet Joni Wiman ja Kosti Katajamäki.

Wiman on ajanut ammatikseen neljä vuotta Clobal RallyCross –sarjaa USA:ssa ja voittanut Lites- ja Supercar –mestaruudet. Katajamäki puolestaan ajoi rallissa junioreiden MM-sarjaa Suzukin tehdastallin autolla ja myös MM-osakilpailuja WRC Fordilla, sekä saavutti kaksi suomenmestaruutta.

Molempien autourheilu-ura starttasi aikanaan juuri jokamiesluokasta, mutta miksi ”maailmanmiehet” ovat nyt mukana JM-talvimestaruuskisassa Kuolajärven jäällä Napapiirillä?

– Täällä on kova taso. Ihan tosissaan ollaan liikkeellä. Ajaminen kilpaa on aina hauskaa. Ja täällä on myös hyvä ilmapiiri. Jos jotain hajoaa, niin heti on puoli varikkoa auttamassa. Hieno meininki, Joni Wiman kehuu.

– Niistä jokkiksen nuorten luokan kisoista minäkin aloitin. Tänne lähdettiin alun perin vähän hupimielellä, mutta tottakai sitä täysillä yritetään kun tänne asti raahautunut 7,5 tuntia autossa istuen, Kosti Katajamäki sanoo.

Katajamäki ajaa etuvetoisella Saab 99:llä. Jokamiesluokan tapaan autot on nimetty yhteistyökumppaneiden mukaan. Katajamäen auto on ”Hartsan sorvaus Saab”.

Wiman ajaa kahdessa luokassa. Etuvetopuolella auto on ”KW-Kaivuu Opel”, ja yleisessä luokassa hän luottaa PH-Pelti Fiat 133:een.

– Tuplamestaruus on tavoitteena, mutta yksikin olisi todella kova. Jos jommankumman edes voittasi, Wiman sanoo.

Lauantaina Rovaniemellä ajetaan luokat EVK, nuoret ja naiset, ja sunnuntaina yleinen ja seniorit.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit