MOTORSPORT

Joni-Pekka Rajala hakee finaalipaikkaa Norjassa: “Pakko”

Rallicrossin EM-sarja jatkuu viikonloppuna Norjassa Hellin moottoriradalla. Joni-Pekka Rajala aloitti kauden finaalipaikalla Belgiassa, mutta vaihdekepin katkeaminen vesitti suuremmat menestystoiveet. Norjassa Rajalalle kelpaa vain ja ainoastaan uusi finaalipaikka.

Rata on nyt Volkswagen Beetlellä kilpailevalle suomalaiskuskille tuttu. Hän ajoi Hellin osakilpailussa viime vuonna toiseksi.

– Se on hyvä rata. Toivottavasti keli pysyisi kuivana. Nyt on luvattu aika kylmää, ja se tuo ongelmia renkaiden kanssa, kun niitä ei saa lämpenemään tarpeeksi. Finaalipaikka on ehdoton tavoite, se on ihan pakko. Ei auta muu kuin menoksi vaan. Kaikki on mahdollista, Rajala sanoo.

Rajala ei ole päässyt Belgian jälkeen ajamaan testiä. Silti hän aikoo tehdä autoon pieniä muutoksia.

– Etupäähän laitetaan jäykempi vakaaja. Auto pysyy paremmin balanssissa eikä nouse mutkissa kulmilleen. Kaikki on ihan ok tässä vaiheessa.

Belgian kisan jälkeen Eklund Motorsport on käynyt “Kuplan” perusteellisesti läpi.

– Kunhan vaan vaihdekeppi kestää, niin ei mitään hätää. Tiimi on purkanut ja koonnut auton uudestaan. Se on myös maalattu uudestaan. Hyvä että vehkeet ovat siistejä eikä ole mitään ilmastointiteipillä korjattuja lokasuojia, Rajala hymähtää.

Rajala on EM-sarjassa neljäntenä (21p.). Peugeot 208 –kuskit Kevin Hansen ja Jerome Grosset-Janin johtavat sarjaa 27 pisteellään.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter: @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Riku Tahkon “kylmät” ennakkotunnelmat Norjaan

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com