Joni-Pekka Rajala lähtee Saksan MM-rallicrossiin suomalaistiimin autolla

3.10.2016 / 07:36
Joni-Pekka Rajala ja Vaaranmaa Racing pudottivat todella mielenkiintoisen rallicross-uutisen. Rajala ja keltainen Mitsubishi lähtevät Saksan MM-osakilpailuun. (kuva: Vaaranmaa Racingin Facebook)

[ A- ] / [ A+ ]

Joni-Pekka Rajalan rallicross-kausi ei päättynytkään Latvian EM-finaaliin. Rajala lähtee mukaan villillä kortilla Saksan MM-osakilpailuun. Kilpailu ajetaan 15.-16.10.

Rajala ajaa kilpailussa suomalaisen Vaaranmaa Racingin Supercar-luokan Mitsubishi Miragella. Auto on sama, jolla hän ajoi tänä kesänä NEZ-sarjassa. Jussi-Petteri Leppihalme puolestaan ajoi Miragella SM-sarjassa.

– Pääsin MM:ään, koska olin viime kaudella EM-sarjan neljäs ja kiersin koko sarjan myös tänä vuonna, Rajala kertoo.

Rajala sanoo, että kilpailun tarkoituksena on samalla testata Miragen sopivuutta “isommille” areenoille ja toisaalta myös vähän haistella MM-sarjalaisten vauhtia.

– Eihän tällä autolla varmaan semifinaaliin pääse vaikka mikä olisi. MM:ssä on niin kova taso. Mutta katsotaan mitä keksitään, Rajala sanoo.

Rajalan päätavoite ensi kaudella on edelleen EM-sarjassa. MM-sarja tuntuu hieman etäiseltä, eikä vähiten sen kulujen takia.

– EM-sarja on meille järkevä. Autoja on tarjolla. Hansenin tai Albatecin autohan se pitäisi olla, mutta suomalaistiimi voisi olla hyvä vaihtoehto monestakin syystä. Ensinnäkin voisi kehittää autoa, ja sitä voisi myös testata Suomessa. Tästä kun lähdetään Ruotsiin ajamaan päivän testi, niin pari kolme päivää siihen aina menee. Suomessa voisi ajaa iltaisin työpäivän jälkeen, Rajala korostaa.

Rajala ajoi tällä kaudella EM-sarjaa Eklund Motorsportin Volkswagen Beetlellä.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Rajalan EM-kausi päättyi pettymukseen


Facebook kommentit