Joni-Pekka Rajala MM-rallicrossiin: ”Kaikki on mahdollista”

13.10.2016 / 19:08
Joni-Pekka Rajala ja suomalainen Vaaranmaa Racing tuovat MM-rallicrossin Supercar-luokkaan Mitsubishi Miragen.

[ A- ] / [ A+ ]

 

Joni-Pekka Rajala kilpailee viikonloppuna MM-rallicrossin Saksan osakilpailussa. Rajala on aiemmin ajanut EM-sarjaa, ja sekä kaksi yksittäistä MM-starttia. Saksassa ajokkina on suomalaisen Vaaranmaa Racingin Mitsubishi Mirage Supercar.

Rajala ajoi Suomen ja Ruotsin MM-osakilpailussa 2014 Skoda Fabialla. EM-sarjassa hän esiintynyt Saabin ja Volkswagenin ratissa. Nyt on alla jälleen uusi auto, joka on toki tuttu testeistä ja NEZ-kisoista.

– Ollaan ajettu lisää testiä, ja tuntuu kuule hyvältä, oikein tosi hyvältä. Vähän muutettiin välityksiä. Auto starttaa viivalta tosi hyvin. Kepistä vaan vetää taaksepäin niin aina menee. Moottori vääntää hyvin. Lisäsimme vielä vähän ahtoa alapäähän. Tykkään ajaa sillä. Kaikin puolin hyvä fiilis, Rajala kehuu.

MM-sarjassa vastus on kuitenkin kivenkova. Samalla viivalla ovat miljoonabudjettiset autonvalmistajien tukea nauttivien tallit Sebastien Loebin, Petter Solbergin ja Mattias Ekströmin johdolla. Saksan Esteringin rata on kuitenkin sellainen, että siellä altavastaajatkin voivat menestyä.

– Juuri näin. Ajoin siellä viime vuonna. Jos keli suosii, niin se on tosi hyvä rata meille. Kylmää, mutta kuivaa saisi olla. Se olisi meille parasta. Siellä ei ole niin paljon sellaista teknistä osuutta. Pitkä suora, pari kovaa jarrutusta. Mitsu on lyhyt ja kevyt, joten se sopii hyvin tuollaiselle radalle.

Rajala ei ole asettanut varsinaista tulostavoitetta. EM-sarjassa ensimmäinen askel oli aina semifinaalipaikka 12 parhaan joukossa, mutta MM-sarjassa sellaisen tuloksen saavuttaminen olisi jo lähes lottovoitto.

– Jos aivan nappiin menee, niin semifinaaliin voi päästä. Tai jos ei mene, niin aika äkkiä ollaan laulukuorossa. Ei tiedä kuule mitä tapahtuu. Kaikki on mahdollista. Mutta nyt olen tosi tyytyväinen ja hyvällä fiiliksellä menossa kisaan mukaan. Täytyy myös muistaa, että tämä on tiimille ensimmäinen todella iso kilpailu tällä tasolla, Rajala sanoo.

Saksan osakilpailu on kauden viimeistä edellinen. Rajala sai MM-starttiin villin kortin aiemman EM-menestyksensä perusteella.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit